Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Kasvihuoneen ekat raakileet

Yhen tomaatintaimen olen ostanut kasvariin eli Tanskan Vienti tomaatti ja siinä on nyt muutama peukalonpään kokoinen raakile! Ja paprika ja eka samettiruusu kukkii! Vesimelonissakin on joku pikkunen pallero. Amppelitomaateissakin on kukka-aiheet, kohta nekin kukkii. Jännittäviä aikoja kasvarissa! 
Muualla puutarhassa uusia kukkia avautuu ja sireenit tuoksuu mahtavalle. Sekä raparperissa on taas ylituotantoa. Omenapuu ei tänä vuonna paljoa kukkinut. Luumu taas oli ihan täynnä kukkia. Olen huomannut et vaihtelevasti ne kukkii ja tuottaa satoa. 
Isäntä on ahkeroinut etupihan terassin kimpussa. Sekin alkaa olemaan kohta valmis. Vielä loma jatkuu hänellä ennenkuin työt kutsuu. Tää meidän piha ei taida koskaan olla valmis...joka vuosi jotain uutta. Vaikka miten sitä ajattelis et eipä sitä sit varmaan enää mitään isompaa enää tänä vuonna tai ainakaan ensi vuonna niin kyllä sitä sit jonkun ajan kuluttua alkaa taas tapahtua tuolla pikkunupissa jotain ideoita. Onneks tuo isäntä on mukana tässä mun ideointien toteuttamisissa eihän ne muuten olis toteutuneet kaikki. No onneks hän myös tykkää kauniista pihasta et haluaa sit olla sen toteuttamisessa mukana.


Virpiangervon kukkia


 


Kaunis kukka tässä Tiarellassa. Näkyy tuo lappukin tuossa takana, et 6€ on ollut hintaa mut tän olen ostanut Viherlassilasta alennuspöydältä. 
Hetken mietin tätä kuvaa tossa näytöllä kun latasin kamerasta kuvat et minkä kukka tää on... Mut pensasmustikanhan tämä olikin. Saa nähdä tuleeko eka sato tänä vuonna. Oliskohan tää nyt sit kolmas kesä näillä pensailla. Viime vuonna siirsin näiden paikkaa et toivottavati eivä tykänneet kyttyrää... Rodo-lannoteitta olen kyl näille pari kertaa tänä kesänä jo antanut. Tää seinämä on kasvihuoneen vieressä. Enkä kyl nyt millään muista minkä siemenpussin tonne tyhjensin krassien lisäksi...Perunan varretkin ovat jo näin isoja. Tavallisessa ämpärissä siis kasvavat. Siksi ämpäri on tuossa pussissa ettei sit aurinko paista ämpärin läpi ja viherrytä niitä perunia.Siinä ne nyt ovat ne tomaatin raakileet!Ja paprikan nuputSekä samettiruusun kukka.Yks japanilaisen ihmekukan juurakon laitin ruukkuun ja se onkin eniten kasvanut.Lilli tietenkin mukana kun kuvia otin. 


4 kommenttia:

 1. Varsin vähän kukkia oli meidänkin omenapuissa. Viime vuonna kukkivat aivan valtavasti. Eivät ole vuodet veljeksiä keskenään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivottavasti nyt sit edes jonkin verran tulis omenia et sais hilloa tehtyä. Siitä meillä tykätään.

   Poista
 2. Lilli <3. Mutta hyvää assaria tarvitaan aina :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lilli on aina nokkaansa tunkemassa kameran eteen. Uteliaana tietty kattomassa et mitä se äiti (joo kyllä sanon itseäni äidiksi Lillillekin!) nyt touhuaa ja löysikö se nyt jotain kiinnostavaa kun olen jossain polvillani kuvaamassa.

   Poista