Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Sinitiaisen poikaset lähti maailmalle

Tuli tässä viime viikolla todistettua kun sinitiaisen poikaset lähtivät pesästään. Edellisenä päivänä jo kiinnitin huomiota kun pesästä kurkkivat ja yks aamu sit havahduin ohi kulkiessa kastelukannun kanssa kovaa sirkutusta. Ja siellähän yks poikanen kurkki kovasti pöntöstä. Isännälle sit huusin et tulee kameran kanssa. Ja saihan hän niistä sit muutamia kivoja kuvia otettua. 


Emo vielä vei ruokaakin sinne välillä et on poikasilla sit vatsat täynnä kun lähtevät.


Oli niitä kiva seurata kun joku lensi heti siihen lähioksalle, yks maahan ja yks teki pitkän lentomatkan heti alkuaan ja autotallin katon ylikin meni. Ja ennenkuin kokonaan uskalsivat lähteä niin noita yrityksiä oli monta, vähän niinku et ...uskallanko...nyt menen....en menekkään...mene sää... mä meen sun jälkeen... eiku nyt mä meen...
Harmaasieppo on tehnyt pesän ihan meidän huomaamatta tohon sille tarkotettuunkin pesään. Joku vuosi sitten harmaasieppo pesi tohon autotallin nrokyltin alle vaakalaudotuksen päälle. Isäntä teki sille sit ohjeiden mukaisen pöntön siihen viereen. Seuraavana vuonna ei se vielä kelvannut vaan edelleen tehtiin siihen nrokyltin alle. Viime viikolla sit huomasin et sieltä pesästä pilkistää joku ruohonkorsi ja isäntä kiipes katsomaan ja sanoi et siel on 4 munaa. Mietittiin et onkohan se hylätty pesä. Hän kun sieltä sit tuli alas niin samantien sinne pölähti lintu. Ja harmaasieppohan se sit olikin. Sieltä se sit välillä kuikuilee kun me siitä alhaalta kuljetaan talliin tai autoon. 
 
Sit tuli bongattua nokkavarpunen. En olekkaan tällaista koskaan nähnytkään. Tämäkään ei näkynyt omalla pihalla vaan kun kävimme jokin aika sit Turun kasvitieteellisessä puutarhassa tekemässä kierroksen. Tämä siellä puskassa hyppeli ja päästi sit aika lähellekin lopulta. Komian kokoinen nokka tällä oli ja muutenkin oli aika isonkokoinen lintu. 
 Laitan täs joku toinen kerta kuvia sieltä kasvitieteellisestä puutarhasta.

2 kommenttia:

  1. Wau! Olipa upea kuvakimara siivekkäistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva oli kans seurata noiden tinttien maailmalle lähtöä.

      Poista