Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

perjantai 28. kesäkuuta 2013

Eläinten hautuumaa

Kävin tossa pari viikko sitten eläinten hautuumaalla. Kuten kuvasta näkyy on pitkä aika kun on haudattu nää meidän lemmikkieläimet, kissa ja koira. On ollut vähän retuperällä tää hoitaminen ja kun tuo paikkakin on sellanen et paskruoho ihan rehottaa villisti jollei säännöllisesti käy. Ja kun paikallinen koirayhdistys mikä tätä paikkaa ns. hoitaa ilmoittivat et vanhat haudat otetaan käyttöön jollei niitä hoideta. Ja periaatteessa mä en anna "mun" hautoja uudelleen käyttöön. Olen aina hiukan käynyt hoitamassa siten et huomaavat et on hoidettu. Tänä vuonna en kyl sitä ilmotusta ole nähnyt... Tää paikallinen koirayhdistys järjestää siivoustalkoita pari kertaa vuodessa täällä hautuumalla ja heidän kauttaan ns. saa tänne haudata. Mut ei varmaan enää niin paljoa tänne haudata kuin männä vuosina. Muutama hoidettu hauta näkyi muuten kaikki oli korkean paskruohon ja pajujen vallassa. Joskus tuolloin 90 -luvulla täällä oli kiva käydä kun haudat oli hoidettuja kukin omalla tavallaan ja kukkia oli tuotu yms. Mutta mä nyt tein ihan suursiivouksen tällä omalla kohdallani et jos jonkun aikaa pysyis kuosissaan. Hyttysiä tietenkin oli tooosi paljon. Laitoin sanomalehteä ton hiekan alle ja kotoa toin yhen samettiruusun. Muutaman tiiliskivenkin toin ja oli näemmä tarpeen kun vanhat eivät ihan riittäneetkään, ilmeisesti koko hiukan kasvoi.
Nyt tätä kirjoittaessa ja kuvaa tossa toisella näytöllä katsellessa niin tuli mieleen et voishan noita kuvia voinut ottaa enemmänkin. Siellä oli sellainen hoidettu hauta jonka kyltti näytti eläimen kuolleen jo 80 -luvulla.
Pari koiraa on myös äitini tänne haudannut ja muistan hänen joskus sanoneen (hän kun kävi aika useesti täällä joskus) et siinä lähellä oli hauta missä joku vanhempi mies kävi ja hänkin oli jutellut tän miehen kanssa usesti. Sit joskus myöhemmin olikin haudalla ollut tän miehen tytär, mies oli menehtynyt ja tytär jatkoi haudalla käymistä. Ehkä se oli tämä hauta mistä tossa edellä mainitsin...

Edellinen koira kuoli kolme vuotta sitten niin hänet tuhkattiin ja on haudattu kotipihalle, kuten on kaikki marsutkin.
Ehkä tuo tuhkaus on yleistynyt siksi tänne ei enää niin paljon haudata. Pienen rasian voi kotipihalle haudata eikä tarvitse niin syvää kuoppaa kaivaa.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti