Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

torstai 13. kesäkuuta 2013

Puuhommia ja haketusta tänään

Ton teinikuopuksen kanssa tyhjennettiin peräkärry klapeista ja vietiin ne liiteriin. Eli mä olin lajitteluhommis ja hän kuskas niit kotsuil. Sit viel siihen pääl haketettiin risuja. Tota puuhommaa saakin sit tehdä viel jonkusen verran tänä kesänä. Liiteri tulee täyteen ni sit rakennuksen sivustoille niitä laitetaan. Saa sit taas lämmitellä takkaa ens talvenaki. Ehkä nyt ei tule niin paljon lämmitettyä sit kun ollaan molemmat töissä. Nyt kun oltiin talvi kotona molemmat niin oli aikaa lämmitellä. Parissa perimmäisessä huoneessa oli sit vaan sähkölämmitys päällä. Muuten toi takka lämmitti.
Tänään onkin ollut lämmin päivä. Ehkä sit jo illalla sataa vettä sellasta ainakin luvattiin.Kuvailin sit vielä noita mun kuunlilja penkkiäni kun on niin komia ja vihreä!
 

Sit on tällanen nurkkaus meil. Tossa kasvaa jättitatarta, kivasti peittää ton tyhjän kohdan tosta.Tää on kyl tosi varjonen paikka, aurinko kiertää tuolta kallion takaa ja laskee tonne minusta (siis kuvaajasta) oikealle.Ja tääl sit kasvaa...jotain... jonkun...oliskohan kimikin olen tohon istuttanut kun lapun mukaan tykkää olla varjossa mut kilpailee se sit tuolla paskruohojen ym kanssa. Ja näkyy tossa viel mahoniakin mikä paleltui tai vastaavaa latvoistaan talvella. Kieloja, vuorikaunokkia, leinikkiä tos ainakin näkyy nyt kasvavan. Tää on sellanen "antaa kasvaa vaan" -nurkka. Kivetkin on ihan sekasin :)Tossa risukasassa kiipeilee sit humala sekä näkyy vähän myös villiviiniä. Villiviini tykkää sit tietenkin kasvaa vaan tuolla kallion päällä missä sitä valoakin on.Jos tarkkaan katsoo niin näkee tuolla kallion päällä tollasen vihreän pehkun. Se on imukärhivilliviiniä joka istutettiin joitakin vuosia sitten, toivossa et olis myös tohon varteen kasvattanut lehtiä mut ei siinä ole kuin muutama, valoa tarttee sekin. Siellä ne on sit naapurin ilona kun toi kallio tosta laskee heidän puolelleen niin kivasti se sit syysvärikin näkyy heille.
 


Mmmmm mikä tuoksu! Kun ohi kävelee niin haistaa jo sen ihanan tuoksun. 
Kuusamakin tuoksuu talon sivulla jo kivasti.
 


Lilliä alko jo kyllästyttää ja nälkäkin jo olis. Ensin ne tekee hommia ja sit viel aletaan kuvaamaan.
 


Täs kuvas se jo vitiseekin....ruokaaa....nälkääääMiksiköhän tuo vesi on tuossa altaassa punaista? Piti tyhjentää se ja laittaa uutta mut siellähän se vaihtamatta viel on...
 

2 kommenttia:

  1. Meillä kun ei ole tontilla edes kunnollisia kiviä, ihastelen tuota sinun kalliotasi. Oletko kokeillut köynnöshortensiaa kiipeämään kalliolle. Se viihtyy varjoisemmassakin paikassa. Käyn ehtiessäni ottamassa kuvan meidän talonpäädyn hortensiasta niin näet, millainen se on ihan käytännössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No minähän sit googletin ja siellä lukikin köynnöshortensian kohdalla et viihtyy varjossakin. Pitäisköhän sellasta sit kokeilla... vaikka näköjään se ei kukikaan heti alkuvuosina.

      Poista