Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Jeee kohta satoa kasvihuoneesta

Tai no onhan sieltä jo salaattia syöty ja ekat retiisitkin tuli sieltä. Ja basilikaa. Mut kyllä olen odottanut näitä amppelitomaatin satoa. Kun ovat ihan ite kasvattamat ja ne ovat kukkineet jo vaik ties miten kauan. Ja nyt näkyy eka pikkupikku raakile ja näkyy kukoistuksien hiipuvan et kohta... kohta niitä alkaa tulla.Ja kasvihuonekurkutkin ovat ihan yhtäkkiä ruvenneet kukoistamaan ja sit lykänneet tällasta pitkulaista alkuakin. Nam nam näitäkin odotellaan.
Tän paprikan taimen olen ostanut. Tossa vieressä kukkii Tanskan vienti -tomaatista ihan alussa ottamani varas. Lykkäsin sen tohon viereen kasvamaan ja nyt kukkii. Uskaltaiskohan sitä vielä siirtää... On se kyl sit vähän tos paprikan tiellä jos se meinaa kasvaa yht isoksikin kun emokasvi...Näettekö... saan sit tänä vuonna ekat mustikatkin. Toisessa puskassa ei tainnut olla mitään. Luulin et harmistuvat kun syksyllä ne siirsin mut eipä näyttänyt vaikuttavan. Vadelma sato on tänä vuonna hyvä. Toivottavasti ei tule matoja.Vähän kasvihuoneen pihaa. Tästä minun, siis kuvaajan, kohdalta suurinpiirtein pitäis tulla portaat alas. Ja muutenkin on vielä vaiheessa ton kasvihuoneen edustus et mitä siihen tulee.
Nuo neilikatkin ovat alkaneet kukkia tossa kukkapenkin edessä. Etupihalta ne joskus siirsin ja muistan et kovia ne olivat leviämään, sepelin puoleltakin niitä sit löytyi sieltä täältä. 
Tuol takana häämöttää korkea punalehtiruusu.Kyllä ovat pienet nuo mun ruusut. Monta kuollutta oksaa oli talven jäljiltä ja sit kun vielä siirsin ne pois terassin alta uuteen paikkaan. Mut kyl nuppuja on tulossa ja yks jopa jo on auennut. Täs mun blogissa ylhäällä on kuva just noista ruusuista, en muista nimeä (yllätys yllätys) mut aika korkeiksi ne kasvavat ja tuoksuvat hyvälle. Siks ajattelin et sopivat tuohon valkoista aitaa vasten. Nuo tiilet ovat tuossa väliaikainen reunus kunnes keksin muun...tai sit pysyvä... ei noista aina tiedä.


Pihajasmikekin kukkii. Hyvältä tuoksuu nuokin kukat. Kova se on vaan kasvamaan.
Etupihalla tuoksuu pionit ja päivänliljat, sivupihalla kuusama ja juhannusruusukin vielä.


2 kommenttia:

  1. Olen huomannut, että joskus on hyvä antaa keskeneräisten paikkojen olla kesken. Ideat tuntuvat vain paranevan muhiessaan vähän pidempään.
    Tuo jasmike varmasti tuoksuu ihanalta.

    VastaaPoista
  2. Joo olen sen huomannut ennenkin et antaa muhia, ajan kanssa näkee mitä haluaa.

    VastaaPoista