Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

perjantai 26. huhtikuuta 2013

Tulipa tässä yks päivä nähtyä tän kevään ensimmäinen västäräkki ja heti neljä kappaletta. Nää västäräkit eivät kylläkään ole kuvattu omalla pihalla kuten ei tuo perhonenkaan eikä töyhtöhyypät. Ne on kuvattu isäni tontilla josta kävimme hakemassa vähän mursketta kasvihuoneen anturaa varten. Omalla pihalla ei niinkään muutoksia ole tullut. Muutama krookus kukkii muuten on aika keväisen harmaata, noooh nurmikko vähän tietty vihertää paikoin. Hiukan olen nurmikko paikkauksiakin tehnyt, takapihalla kun kasvaa tosi paljon sammalta niin jostain kohdin otin sammaleen pois ja uutta multaa tilalle ja siemeniä. Sekä kalkkia kalkkia ja vielä luonnonlannoitettakin heitin ja sit tuli mukavasti sade niin sulatti sen kalkin.
Parina päivänä on punarinta piipahdellut meidän pihalla. Sekä tänään nähtiin ekaa kertaa kirjosieppo koiras. Siitä tais isäntä jonkun kuvan saada ikkunan läpi. 
Pari perunaa laitoin ämpäriin tässä joku aika sitten. Toivottavasti tulis sit ämpäriperunoita, viime vuonna se ei jostain syystä onnistunut tai sit kaivoin ne liian aikaisin kun oli siellä pari pientä sormenpään kokoista mukulaa. Nyt sit olen sitä ämpäriä kantanut lämpiminä päivinä ulos aurinkoiselle seinustalle, kuten myös kaveriksi varastossa talvehtineet miekkaliljat jotka istutin väliaikaisiin ruukkuihin. Josko sit vaikka juhannus perunat sais ämpäristä.
Selailin tossa vanhoja puutarhakuvia ja tuossa kuvassa on särkynyt sydän, päivänlilja ja pioni. Ja tuosta kuvasta sit tuli mieleen et täytyypä tuo päivänlilja ottaa tosta välistä pois kun näyttää noin ahdasta olevan, tai sit vähän otan tosta särkyneestä sydämestä sekun oli jo aika puska. Et on se ihan hyvä välillä selailla noita viime kesäisiä puutarhakuvia niin löytyy tekemistä näin keväälle.ai ai ku on kaunista! Pionit on niin ihania ja tuo särkynyt sydänkin on kaunis.
Töythöhyyppiä kaukana pellolla lenteli.
 


 Sekä pari peuraa oli pellon laidalla. Jonkun aikaa uskalsivat katsella häirikköjä mutta kohta sit sit jo mentiin hännät pystyssä. Sit jo luulin et hirvikin saadaan kuvaan mut sepä olikin hevonen! Ja nyt kun tätä kuvaa kattoo niin eihän siinä näy aitaa... Eikä kyllä talojakaan ihan tossa lähellä ollut, pellon toisella puolella kyl oli...oliskohan sit karannut...
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti