Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

torstai 11. huhtikuuta 2013

Siemeniä multaan

Kaipa sitä sit täytyy vähän esikasvattaa jotain sinne tulevaan kasvihuoneeseen. Katsotaan nyt mitä niistä tulee. En ole ennen muuta kuin joskus kukkia siemenestä kasvattanut. Ne tomaatintaimet mitä on sit ulkona ollut niin olen ostanut. Mut nyt kun kerran toi kasvihuone on tänä keväänä tulossa niin sinne sit muutamia taimia yritän kasvattaa. Ostetaan sitten jollei näistä mitään tule.
Pari päivää sitten laitoin samettikukkien siemeniä ja nyt jo sieltä päitään nostavat. Samettikukathan ovat hyviä tuholaistorjujia kasvihuoneeseen. Niitä laitoin sit pari pussia. Saa sit uloskin purkkeihin tai maahan istuttaa. Toiset ovat normeja ja toiset iso sellaisia.
Tänään sit laitoin amppelitomaatin, vesimelonin, kelloköynnöksen siemenet. Huomenna sitten liotuksen jälkeen tuoksuherneen ja basilikan (sitä ei tarvinnut liottaa) Basilikahan oli tomaatin seuralainen. 
Pinaatinsiemeniä ostin myös mut sehän menee suoraan maahan. Viime vuonna jostain syystä se ei lähtenyt kasvamaan, ei ainuttakaan. Olikohan sit maa ehkä kumminkin liian kylmää sille. Nyt sit ostin kahta erilaista pinaattia, et katoaan kui käy.
Muutaman perunan pistin myös itämään jos vaikka juhannukseksi sais perunoita kun laitan ne ämpäriin ja varastoon. 


Elämää ja Elämyksiä  -blogissa oli jokin aika sitten arvonta ja voitin alla olevat hanskat ja yrttileikkurit sekä leinikin mukulia. Ihanat hanskat sekä kuosiltaan (vaikka ovatkin hyi hyi -murkkuja;) ) että kädessä. Tiedä raaskiiko niitä käyttääkkään vaikka pestävät ovat. Ja nuo yrttileikkurit ovat varmasti kätevät. Aivan ihania kuvia on muuten tuossa blogissa hänen Englannin matkastaan. Just tollasen reissun haluaisin itsekin tehdä.Sit voitin mustikkatassussa  -blogissa lahjakortin hänen nettikauppaan josta sit tilasin näitä alpakkalankoja, ihan käsinkehrättyjä. Hänellä onkin juuri syntynyt koiranpentuja.


Sit posti toi tällaisenkin. (Nuo leikkurit tossa peittävät nimeni jos ihmettelette mitä ne tossa tekee.;) )Ai nii ja täs on vielä nää mun mukulaperunat, joiden tuotos toivottavasti on mun lautasella juhannuksen aikoihin. Kaikkea sitä sit täytyy kokeilla.


Ja vielä jälkikirjoitus!
Katselin tänään joku aika sit nauhoitetun puutarhaohjelman Sonjan Puutarhassa. Siinä Sonja teki pikku virheen. Hän teki raparperilehdistä laattoja ja laittoi kanaverkon suoraan lehden päälle ja sit vasta sementtiä (kun se verkkohan kuuluu sinne sementin väliin) ja voilá sit kun sementti oli kuivunut niin otti sen lehden pois (hinkkasi juurharjalla) niin eipä näkynyt sitä verkkoa siinä enää! Mikseiköhän sitä oltu siihen ohjelmaan korjattu kun se oli kerran huomattu kun näytettiin täydellinen laatta...
Noita puutarhaohjelmia tuleekin tallennettua ja sit katottua itselle sopivana ajankohtana ja sit saa kivasti kelattua mainoskatkojen yli. Ja tietenkin samalla puikot heiluu, eli kaksi kärpästä yhdellä iskulla

3 kommenttia:

 1. Ihanaa alpakkalankaa. Näyttää pehmeältä.
  Ja onnittelut stipendistä!

  VastaaPoista
 2. Kunhan ton langan sais vielä suoraksi.

  VastaaPoista
 3. Sulla onkin ollut arpaonnea, kiva ! Hauska juttu tuo raparperilaattamoka :D Paitsi se, että sitä ei oltu korjattu, katsojien aliarvioimista. Uskotko, että enkkulassa ei olisi päässyt minkään seulan läpi :( Meillä vaan.

  VastaaPoista