Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

lauantai 27. huhtikuuta 2013

Pihahommia

On tänään tullu taas hiukan tehtyä eteenpäin. Haravoitu on nurmikot. Kompostit on viel jääs joten niitä en ole päässyt möyhentämään ja siirtelee paikasta toiseen. Valmista kompostia sain puoli kottikärryllistä levitettyä etupihan kukkapenkille. Nuo kompostit on sen verran varjossa et eivät heti kyl sula. Tarttis viel ol yks komposti paikka mihin viedä nää keväiset roskat kun tuo yks on niin täynnä et tippuu maahan. Et näin keväällä se on aina ongelma kun ne kompostit eivät vielä ole sulaneet ja lisää tavaraa pitäis saada mahtumaan. Kun mähän siirtelen niitä kompostista toiseen. Mulla on niinku 3 kompostia josta kolmas on edellisvuonna siihen siirretty ja siitä sit siirrän sitä esim. kukkamaille ja se on 3 vuotta vanhaa. On sit ainakin kaikki rikkaruohon siemenet kuolleet. Tän varmaan olen selittänyt just joku aika sit jossain postauksessa...
Kasvihuoneen paikkakin on jo valmistumassa. Ehkä viimeistään ylihuomenna sitä aletaan kokoamaan. Ja sit saa ruveta tota ympäristöä laittamaan pikkuhiljaa. Noooh isännällä on kova homma kun tuo rinne täytyy jotenkin pengertää eli muuraushommia hänellä tiedossa. 


Tässä on tää etupiha viel vaihees, pitäis tulla terassi mut toi kasvihuone on nyt ekana. Siirsin pari ryhmäruusua tohon etualalle uuteen penkkiin joka tulee sit terassin viereen ja ruusujen taustalle pala aitaa. Katotaan mitä ruusut tykkäs siirtämisestä, oli aika pitkät juuret ja kova homma et sain ne ainakin suurimmaks osaks ehjänä. Ruusut on niin kauniita ja tuoksuu hyvälle.
Keittiön ikkunan alla tällainen kahvittelupaikka. Päivisin tässä ei oikein viihdy kesäisin kun tähän paistaa kuumasti aurinko. Tos toi harmaa onkin joku vanha kovapuinen tuoli joka on sit ajansaatossa muuttunut harmaaksi. Ihan kiva noin. Toi ruskea on isännän tekemä, mallia otti tosta toisesta. Takapihalla on pöytäryhmä ja pidempi selkänojallinen penkki tota itsetekemää sarjaa.Tuli kans korjailtua tota tietä komposteille, nyt on parempi ja leveämpi polku sille ei tarvi liukastella eikä kulke vinottain täysinäisillä kotsuilla. 
Ja tässä on jo kasvihuoneen paikka osittain tehty. Toi oikea reuna tuli paljon korkeammalle kun muuten olis ollu kasvihuone vinosti. Kasvari tulee siis noiden punaisten kottikärryjen paikalle. Naapurin lapset ovat rakentaneet heidän vanhan koirankopin katolle jonkun majarakennelman. Raparperikin sieltä jo pukkaa ylös. Tää on kaunis tää keijunkukka. Nyt en muista mitä lajia. Mut tällainen lehdistö sillä on ollut talven yli. Kaunis. Viime keväänä ostin ja kasvoi jo komeaksi kesän aikana.
Ja vielä vähän väriä kun tuntuu olevan niin värittömiä kaikki nuo kuvat :)MUISTAKAA ARVONTA!!

2 kommenttia: