Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Puutarhahommia

Vaikka tota lunta on vielä mut pääsin hiukan jo haravoimaan ja testaamaan uusia hanskoja, "kämmekkäitä". Hyvin toimi. Piti pikkusilppuja haravoida lumelta kun aloitettiin tänään silppuumaan oksia. Viime kesänä ostettiin toi silppuri ja hyvä ostos oli. Saa nyt kaikki oksat silputtua ja laitettua niitä sitten tonne kompostiin tai pensaiden alle katteeksi.
Viime vuonna ku sit pitkän pohdinnan jälkeen kaadettiin toinen omenapuu niin siitä tuli sit kovasti oksia. Osa oksista jäi tänään vielä silppuamatta kun olivat lumen alla piukassa. 
Tein kans yhet kämmekkäät siskolleni kun jakaa postia ni ei sit kädet palele.
Vielä kestää ennenkuin kompostit sulavat. Tuo isoin on sellanen mihin laitan puutarhajätteet, seuraavana vuonna siirrän ne tohon pienempään ja seuraavana vuonna tosta pienemmästä kasaksi vain siihen viereen, jotka sit käytän seuraavana vuonna. Näin kun teen niin varmistan et kaikki ovat kuolleet etteivät sit ala kasvamaan kukkapenkeissä, kuten alussa kävikin. Hevosenlantaa laitan joku vuosi mukaan, mut senkin on täytynyt käydä muuten niistä kakkaroista alkaa kasvamaan kauraa!

 

1 kommentti:

  1. Minulla oli joskus myös kaksiosainen komposti omakotitalossa asuessa, oli hyvä systeemi. Kuten kerroit, toiseen tuoreempi ja siitä siirretään siihen toiseen osioon vielä maatumaan. Me tehtiin se ruostumattomasta teräsreikäpellistä,kannella. oli kätevä rottien takia, koska laitoin sinne myös biojätteitä.Pohjana siinä oli vanhan navetan betoni lattia pala. Piti vain olla tarkka ja hoitaa sitä sillon tällöin ettei päässyt kostumaan liikaa! Toimi yllättävän hyvin niin kauan kuin se siinä oli :)

    VastaaPoista