Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

torstai 25. heinäkuuta 2013

Samettiruusuja siellä ja täällä

Samettiruusuja tosiaan kasvaa meidän pihalla siellä sun täällä kun niitä tuli kylvettyä koko pussillinen. On myös sitä korkeampaa versiota.

Iso puska kyl tulee yhdestä siemenestä, varsinkin kun se saa kasvaa jossain isommassa astiassa tai suoraan maassa. Kasvihuoneessa kasvaa muutama vain normi ruukussa eivätkä ole näin muhkeita.Ja täällä sitä kasvaa kera perhoskukkien, kehäkukkien, ihmekukan, kosmoskukkien sekä taustalla kärhö.Tässä kasvihuoneen kyljessä ja auringonkukkien juuressa ne tykkäävät myös kasvaa, vaikka tässä tuo maa ei ole kovin multavaa.
 


Auringonkukat ovat korkeita ja jo kääntyilevät aurinkoa kohden vaikkeivat vielä kukikkaan. Korkeita ovat, varsinkin tuo takimmainen kun vertaa tuohon hiukan näkyvään kasvariin.Tässä sitä isosamettiruusua. Vaikka samasta pussista ovat niin värieroja on.Ja miten tälläkin on tälläinen kukinto... niinkuin joku elukka olisi käynyt tätä napsimassa... On kuitenkin samassa penkissä kuin tuo ylimmäinenkin kukka.

Ihmekukka on jo täynnä nuppuja, jokunen on avautunut silloin tällöin. 
Näitä tuoksuherneitä kylvin myös siemenestä ja olikin sellainen pussukka missä kaikki ovat tällaisia violetteja. Ovat kyl hieman tummempia mitä tässä kuvassa. Hyvä tuoksu on kyl. 
 


Tämäkin ruusu sit lähti kasvamaan ja oli keväällä niin surkean näköinen. Ostin sen tarjoustalosta parilla eurolla ja sisällä pudotti kaikki lehtensä ja ulkona ollessa joku elukka söi sen lehtiä mut parilla mäntysuoparuiskutuksella parani ja nyt on komias. Ei kyllä tuoksu millekkään. Outoa...eikös ruusujen aina pitäis tuoksua...
 


Tällasen saavin ostin alkuviikosta. Ja tuli se nyt sit vaan kipattua nurin tän ruusun alustaksi.
 


Pihan kukkia katkottuna ämpäriin.Tämä muurinkello on itse tästä paikkansa valinnut. Kukkapenkissä ei tykännyt kasvaa vaan tässä sepelillä vesitynnyrin juurella. Saapi siinä sit vaan kasvaa 
 


Onhan noilla kuunliljoilla komeat ja korkeat kukinnat.
 


Ja ruiskaunokki...on se kauniin sininen, tykkään kyllä. Tätä kans ensivuonnakin.Mitähän se Lilli suupieliään nuoleskelee.KehäkukkiaKeijunkukkien kukintoja. Ja vihdoinkin tämä riippapelargonia alkoi nuppuja kasvattamaan. Tämä on viimevuotinen ostos ja keväällä kun ulkoilutin näitä niin pahus vie unohdin pihalle ja eikös silloin ollut sit pikku pakkanen ja tästä paleltui melkein koko kasvi mut kun sinnikkäästi odotin niin jopa sieltä sit läksi yhdestä oksasta kasvamaan verso.Tämä pikkupelargonia on nätti kukintoineen.Ja Lilli seuraa et mitä nyt kuvataan. Lilli on sellanen et tykkää olla auringossa. Tossa sepelillä kuumassa paahteessa tykkää maata. Tumppi (samanrotuinen joka kuoli 2010) tykkäs maata sit taas varjossa ja tuija-aidan alla olikin hänen kuoppansa. Ja nykyisin siellä on sit hänen tuhkansa.
 


Ja vadelmia tulee paljon.Mulla on sellanen pieni litran sanko jonka laitin kaulaan narun varaan roikkumaan ja sit oli molemmat kädet vapaina noukkimaan ja nostelemaan näitä oksia. Ei tarvinnut heitellä maassa olevaan keppuun ja sit siirrellä sitä. Tää kaulassa roikkuva ämpäri oli toimiva.Mustikallakin on tullut oltua. Niitäkin on vaihtelevasti, myös eri kokoja. Kuivaa kun on ollut niin jossain on tosi pientä ettei viitsi edes noukkia niitä ja sit toisaalla voi sit taas olla tosi muhkeita ja paljon.

Seuraan siskoni perheen reissua heidän flikan blogissaan. Kuvat kuulemma tulevat myöhemmin.

6 kommenttia:

 1. Ihania kukkia ja tuo samettiruusu on kuivuutta kestävää :)kukkii vaikka olis millanen helle...

  VastaaPoista
 2. Noita samettiruusuja mitkä kasvaa ruukuissa olen kastellut mut nuo jotka olen istuttanut penkkeihin niin niitä en ole kastellut kuin silloin tällöin. Paitsi tossa missä mm perhoskukkia ja kosmoskukkia esim. niin niitä on pitänyt kastella just noiden siemenkasvien takia

  VastaaPoista
 3. Onpa pulleita ja herkullisen näköisiä vattuja. Blogissani on sinulle tunnustus.

  VastaaPoista
 4. ♥ todella kauniita kukkia ja nam, noita vattuja!

  VastaaPoista