Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

tiistai 16. heinäkuuta 2013

Japanin Ihmekukka

Ostin Turun puutarhamessuilta porkkananmallisia juurakoita mistä sit pitäis kasvaa ihan missä vaan iso kukka joka kukkii sadoin kukkasin pakkasiin asti. Istuttelin sit noita juurakoita erilaisiin paikkoihin pihalle ja tuo mikä on ruukussa on kasvanut kaikkein parhaiten. Ehkä myös siksi et se on saanut enemmän vettä. Ja on nyt myös aloittanut kukintansa ja nuppuja näkyy olevan myös kovasti.


Tällä kasvilla on korkeutta kyl enemmän kuin se luvattu 50cm. Ruukussa ainakin tykkää kasvaa.Samaisen kasvin nuppujaJa kukkaTällasessa paikassa yks ihmekukka kasvaa, kärhön juurella samettiruusujen, kehäkukkien, perhoskukkien ympäröimänä. Ei vielä näkynyt nuppuja. Tää on aika lämmin paikka. 
 


Ja takapihalla puolivarjossa kasvaa tää yksilö, ei niin iso ja monihaarainen kuin etupihan auringossa kasvavat sisaruksensa. Tästä samaisesta penkistä ei lähtenyt kaverinsa lainkaan kasvamaan, joutui niin raparperin varjoon et ei tykännyt paikasta ilmeisesti. Esitteessä luki et kasvaa niin aurinkoisissa että täysvarjoisissa paikoissa.
 


Ja tässä 4. yksilö, kasvaa muiden perennojen joukossa. Mutta sieltä se on silti itsensä jaksanut puskea ihan mukavan kokoiseksi.
 


Ja tässä tuo ylläoleva ihmekukka kauempaa kuvattuna. Tähän penkkiin paistaa aurinko, aamuauringon säteistä jää varjoon mut päivällä kyllä saa rutkasti valoa.Laitoin tällasta perhoskukkaa siemenistä kasvamaan pariinkiin paikkaan. Nätti on.
 Ruiskaunokit piti tukea kun niin kaatuilivat. Mut kauniin sininen tämä on. Tästä pöheliköstä raaskii leikata jo maljakkoonkin.
Kesäkurpitsasta näyttää tulevan hyvä sato. Muutama pieni kurpitsakin siellä jo näytti olevan. Tykkää näköjään kasvaa tässä kaivonrenkaassa. 


2 kommenttia:

  1. Aika komea on tuo sinunkin ihmekukka-puskasi. Punainen kukka on kauniin värinen, mutta yhtä pieni kuin minun keltaiseni. Väitetään, että ihmekukka tuoksuu iltaisin huumaavasti, mutta ei kyllä tämä minun versioni tuoksu yhtään miltään. Perhoskukka on todella kaunis, pitää taas laittaa nimi korvan taakse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännityksellä odotetaan et nuo muutkin nuput aukeis ja toivottavasti samaan aikaan. :)

      Poista