Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

perjantai 19. heinäkuuta 2013

Kalannin museota

 Tulipa tänään taas herättyä aikaisin. Isäntä meni kuudeksi taas viikonlopuksi töihin ja mä olin kyl hereillä ennen häntä. Heräsin kun naapurin koira alkoi jotain haukkumaan ja eipä sit enää uni tullut. Isäntä sit läksi töihin ni mä lähdin Lillin kans lenkille. Olipa mukava ilma taas kävellä. Vois kyl sanoa et ihan tossa loppumatkasta niin meinas näpit jo jäätyä, tuuli jo sen verran.
Mutta asiaan:
Viime sunnuntaina oli meidän paikallisella 4H-yhdistyksellä ohjelmallinen päivä museolla. Toi museo on tossa meiltä ihan ns. kivenheiton päässä...tai no mahtaako kukaan heittää kiveä 300m...
Nukketeatteri Piironginlaatikko esitti näytelmän Antti Puuhaara. Oli joku sellainen satu minkä Kerttu oli joskus löytänyt oman talonsa vintiltä sahanpurujen joukosta jonkun koululaisen ainevihon. Satu ei ollut sen koululaisen keksimä vaan joku sellainen mikä oli jo kulkenut perinteenä ns. suusta suuhun.




Esityksen jälkeen jokainen sai halutessaan tehdä oman Antti Puunhaaransa. Tässä vielä päätä ei ole vielä liimattu vartaloon.



Siinä on kahden siskoksen tekemät nuket.



Kaupungin säästösyistä tämäkin museo olisi ollut tämän kesän kiinni mutta paikallinen Kalanti -seura pitää talkooporukalla tätä auki parina päivänä viikossa. 
Tehdäänpä pikainen tutustumiskäynti museolle:










 Taitaa alkaa sataa, mennään sisälle katsomaan mitä siellä on...



Pitäisköhän myös meidän jättää tähän kengät...












 Se oli sit sellainen reissu kotiseutumuseossa. Kiva kun piipahdit, tulehan toistekkin!



Nyt näyttää et olen päivittänyt tän blogin perjantaina 19.päivä. Nyt on kyllä lauantai 20pv. klo 7.55. Enpä ole siihen ennen kiinnittänyt huomiota...onkohan siinä aina ollut väärä aika...

1 kommentti: