Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

tiistai 9. heinäkuuta 2013

Kukkia kukkia kukkiaKuvasatoa puutarhan kukkivista kasveista. Kiertelin puutarhaa aamulla kameran kanssa samalla kun kävin avaamassa kasvihuoneen oven ja ikkunan. Ensi kesäksi kun olen jo töissä niin täytyy hommata kasvariin automaattinen luukun avaaja. Nyt kun olen tässä kotona ollut niin on tullut käytyä kasvarissa avaamassa luukkua ja sulkemassakin jos on ollut kylmää. Lämpötila nousee kyllä 30:een asteeseen huolimatta siitä vaikka ovi ja luukku ovat sepposen selällään kun on kuuma päivä eikä tuule.Nämä siniset ovat yksivuotisia kukkia, siemenistä kylvettyjä. Nimeä en nyt muista...Samettiruusut kasvarin kyljessä, auringonkukkien juuressa. Näitäkin on vähän joka paikassa kun kylvin koko pussillisen keväällä. 
 

  Kelloköynnös kurottelee jo kattoa, eikä kukan kukkaa näy vielä. Kovasti se kyllä korkeutta kasvaa. Ja hyvin takertuvaista sorttia on.Meil on oma kaurapeltokin! Lintulauta on tässä yläpuolella ollut omenapuun oksalla. Antaa nyt sit kaurojen kasvaa!
 


Kärhökin on alkanut kukkia. Sekä kesäkurpitsa. Toinenkin kukka siellä oli mut on vähän piilossa. Chili, vielä nimeä vailla. Olihan siellä jo yks pötkyläkin.
 


Ruusupapukin kiipeilee kivasti köynnöstukea pitkin. Vaan ei ole kyl mikään kovin runsas. Korkeutta vaan on koko ajan lykännyt ja nyt sit nuo kukat. Toivottavasti tosta vielä tuuheutuu.Nää akileijat on nättejä.


Tällainen joku kellokukka on vuosia sitten ilmestynyt meidän tontille. Viime vuonna isäntä sen vahingossa siimaleikkurilla veti matalaksi eikä kerinnyt kukkia mut nyt se sieltä sit kasvaa ja kukkimaan kohta rupeaa. Mitään levinnyt se ei ole. Enkä uskalla sitä siirtääkkään. Puolivarjossa näköjään tykkää kasvaa.


4 kommenttia:

 1. Minusta tuo valkoinen kellokukka näyttää Ukonkellolta. Itselläni sellainen kasvaa perennapenkissä ja löysin kukalle nimen vastikään. Älä anna ukon leikata sitä siimaleikkurilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ukonkelloksi mäkin sen nyt katsoin kun se aukesi. Ihme kun se ei ole siitä mihinkään levinnyt...

   Poista
 2. Kauniita kukkia! Ihanan värinen kärhö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silläkin kärhöllä on välillä huonompi vuosi, joskus kukkii vain muutaman kukan ja nyt kyl näyttää et tulee taas paljon kukkia.

   Poista