Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

tiistai 6. elokuuta 2013

Vesimeloni kasvaa kasvihuoneessa

Ensimmäinen vesimeloni kasvaa kohisten. Juuri se oli tomaatin kokoinen nyt se on ison omenan kokoinen ja painaakin jo varmaan kilon. Laitin sen roikkumaan tollaseen verkkopussiin ettei sit varsi katkee painosta. Olihan tossa jo aikaisemminkin pieniä karviaisen näköisiä alkuja mut jostain syystä ne kuivettuivat, tää yks lähti kasvamaan. Katsotaan kasvaako sieltä viel muita, muutama karviaisen kokoisia alkuja on. Ja nää on niitä pieniä vesimeloneja, pussin kyljessä muistaakseni luki et jopa 2,5 kg painoisia tulee.Tää on Ramiro paprika. Otin kevät talvella kaupasta ostamastani Ramiro -paprikasta siemeniä ja laitoin purkkiin ja nyt ne on täynnä kukkia ja pieniä paprikan alkuja. Tää on suurimmasta päästä ja on melkein 15 centtinen. 23.4 olen ne siemenet istuttanut. Pelkäsinkin ettei kerkee tulemaan lainkaan mut tulihan niitä, nyt sit pelätään et kerkeekö ne lainkaan punertumaan. Vähän huono kuva on, on tarkentunut ihan jonnekin muualle kuin paprikaan. Yleensä otan muutaman kuvan yhestä kohteesta niin voi sit valkata parhaimman, nyt olen sattunut ottamaan sit vain tän yhen.Ja kaupasta ostamani tavallisen paprikan taimissa on isoja muhkeita paprikoita ja väri on jo näin keltaisen oranssi. Nää kyl kerkee punertumaan.Onkohan meidän kaura  jo ylikypsää... ;) Oliskohan jo pitänyt korjata... Noh, nää on omenapuun alla, eli tippuneet lintulaudalta ja annoin ne sit tuossa kasvaa. Takapihan kukkapenkissä kasvaa pari ihmekukkaa lähekkäin ja tän värisiä ovat. Kallionauhuskin kukkii kuunliljojen takana. Nää on sellasia perhosmagneetteja. Vielä en ole perhosia nähnyt, mut joinakin kesinä näissä on ns. satoja perhosia.Helmikuussa tarjouksesta ostamani ruukkuruusu kukkii näin kivasti. Alkukesästä sitä vaivasi jokin elukka, lehtiä oli syöty mut muutaman kerran ruiskutin mäntysuopaliuoksella niin alko lehdet kasvamaan uudelleen.Vielä olis pari viikkoa lomaa sit työt kutsuu. Onhan tässä jo lomailtukin..... melkein puolitoista vuotta. Nyt sit aletaan tekemään mersuja eikä seuraavasta lomasta tietoa.

3 kommenttia:

 1. taas kerran kivoja kuvia. :) minä joskus myös yritin kasvattaa melonia...jäi aika pieneksi...luultavasti liian kuuma paikka kasvaa sillä...mutta kasvoi kuitenkin, oli kiva kokeilla! :) Kokeilin myös kiinankaalia, se vaatii myrkyt..en laittanut ja kasvatin myös matoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain luin joskus et kiinankaalia kannattaa kasvattaa niin kaikki tuholaiset menee siihen.

   Poista
 2. Elikkä säästyivät sitten muut niiltä tuholaisilta..oli kasvihuoneessa yrttejä, kurkkua,salaattia, tomaattia, perunaa ja se meloni :)

  VastaaPoista