Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Puutarhakuvia

taas... Nykyään tosiaan vaan päivittelee blogiaan puutarhakuvilla, ja siitä miten kasvit ovat edenneet kasvussaa...kuka kukkii nyt ja kuka kohta. Siis mikä kukkii ei KUKA....
Lämmintä on nyt piisannut tän viikonlopun. Saa välillä tulla sisälle vilvottelemaan. Hyttysiäkin oli jo kompostilla kun olin sitä siirtelemässä ja vieläkin on vajaa puoli metriä jäässä se melkein valmis kompostimassa.
Eilen ja tänä aamuna oltiin sit isännän kanssa aamukahvilla takapihalla jonne aamuaurinko paistaa. Kun oli jo +15 eilen ja tänäänkin yhdeksän maissa niin hyvin tarkeni.
Isännällä loppuukin nyt sit tää lomautus, kutsuttiin töihin. Vajaan vuoden hänellä kesti tää lomautus, mulla on jo mennyt vuosi. Nyt sit hänellä on viel hetki aikaa toteuttaa nää mun suunnitelmat, esim. köynnöskehikko on nro 1, et saa nuo sisällä kasvaneet ruusupavut ulos istutettua. Ovat varmaan jo puoli metriä pitkiä.

Varoitan, nyt tulee pitkä pätkä puutarhasta kuten myös kasvihuoneesta kuvia sekä pari Lillin kuvaakin siellä välissä. Lilli tykkää "tappaa" tota vanhaa jalkapallo riepua. 

Tänään istutin tuoksuhernettä tähän vanhaan tekemääni pajukoriin. Sinnikkäästi se on tossa riippunut vuodenajasta toiseen, vähän on punokset irronneet. Joku päivä se voi sanoa sopimuksensa irti ja on maassa kukkineen päivineen.
 


Särkynyt sydänkin on jo näin valmis.Vuorenkilvet kukkii.Kasvihuoneen viereen istutin samettikukkaa ja auringonkukkia. Muutaman taimen kasvatin sisällä.Kasvihuoneessa kukkii ostamani "tanskan vienti" tomaatti.
 


Kasvihuonekurkkuja kasvaa kolme tossa säkissä.Tässä punkassa kasvaa vesimelonia ja sit noita samettiruusuja. Yksikään niistä ei ole vielä kukassa eikä nuppujakaan näy.
 


Amppelitomaatit. Niitä tuli kyl paljon kylvettyä ja kaikki itivätkin. Taitaa mennä muutama kompostiinkin, ruukut loppuu.
 


Tällasen hyllyn isäntä teki mun toiveista. Olis kyl menny ostamaan jotain lautaa mut halusin just tällasen. Taas on nurkat koluttu ja hyllyinä jotain vanhaa harmaata jämälautaa. Mahtuu enemmän kun ottaa käyttöön tätä korkeus tilaakin.Sinikkaluumu aloittaa kukintansa kasvihuoneen vieressä.

Sireenin nuppu
 


Ja tuomikin alkaa kukkimaan kohtpian. 
 


3 kommenttia:

  1. Ulkona on tosiaan voinut syödä päiväruoat ja juoda iltapäiväkahvit. Niin on ollut ihanan lämmintä.

    VastaaPoista
  2. Blogissani on sinulle tunnustus!

    VastaaPoista