Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Kasvihuone pystyssä jeeee

No nyt on sit mullakin kasvihuone. Perjantai se tais olla ku me koottiin. Pohjatöihin meni enemmän aikaa ku kokoomiseen. Kokoomiseen meni jotain 5 tuntia. Oli kyllä aika tuulinen päivä ja seinäpaneeleita ku laitettiin paikalleen piti pitää niist kiinni siks aikaa et saatiin siihen sellanen lista päälle et vähän tuki sitä enemmän. Mut siinä se nyt seisoo ja sopii tonne hyvin.
Sit päätettiin laittaa sinne tollanen lattia vanhoista tiilistä, käyttämättömistä tosin. Varaavat hyvin lämpöä. Meinaan kaikki kasvattaa astioissa ja noissa rakennuspaljuissa. Isännän pitäis viel rakentaa mulle tonne takaseinälle hyllykkö. Siihen saa sit esim. amppelitomaatit ja jos on jotain pienempää yrttiä tms. 
Kasvihuonekurkkua mulla on sisällä nyt kasvamassa ja ne ajattelin laittaa kasvamaan kasvusäkkiin.
Kyl vähän jänskättää et osaako tuolla kasvattaa mitään ja tuottaako satoa jne jne...

Kasvihuoneen ympäristö on vielä laittamatta. Ajan kanssa sit keksii mitä tolle ympäristölle tekee. 
Vein sit varastosta tonne kasvihuoneeseen kasvamaan miekkaliljat. Tossa punasessa ämpärissä on pari perunaa.Etupihan kukkapenkkiä. Krookuksia sieltä pukkaa ylös päivittäin. Lila voittoisia tosin. Pari pienempää keltasta on siihen viereen tullut. Tässä heti alussa on särkynyt sydän, sit päivänlilja ja sit pari pionia.
Tein tänään tällasen reunuksen tähän kukkapenkkiin. Siirsin just eilen tossa edustalla kasvavat vuohenjuuret etupihan terassin alta pois. Tossa keskellä kasvaa joku jasmike. Sain sen naapurilta joskus. Oliskohan pihajasmike ollut...
Jäin ton reunuksen tekeminen vähän kesken kun laitoin alle kangasta ja sitä oli vaan pieni pala. Kivet päälle ja reunalle hiekkaa. Se nyt ei näy tässä kuvassa hyvin. Ei sit kasvais toi paskaruoho tuolla kivien välissä. Tällastakin sit vielä kokeiltiin kukkapenkin reunuksena, sementtiä viitisen sentin kerros. Tuli jossain puutarhaohjelmassa vinkki. Saahan sen sit tosta pois jos ei toimi tai ei silmää miellytä. Painelin siihen vielä koristeeksi pieniä kiviä.  Tossa reunalla kasvaa sammalleimua jonka kans siirsin siihen etupihalta viime syksynä.6 kommenttia:

 1. Kasvihuone, voi että!!! Paljonko on neliöitä?

  VastaaPoista
 2. 4,6.
  Isäntä meinas jo et käy liian pieneksi heti alkuaan. Mut täytyy itseään sit vähä toppuutella. Olishan tohon hiukan isompikin mahtunut mut luulen et toi riittää mulle.

  VastaaPoista
 3. Hieno tuo tiililattia, ymmärsinkö oikein, että laitoitte sen pystytyksen jälkeen? Kovasti haluisin myös kasvihuoneen, mutta siirtynee vielä tulevaisuuteen tämä haave. Nuo kukkapenkin reunukset on kyllä haastavia, ehkä tuo betoni onkin hyvä keksintö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pystytksen jälkeen laitettiin tiilet, ladottu vaan vieri viereen. Nuo kukkapenkin reunukset saa tosiaan aina siimaleikkurin kans siistiä, kun ei ruohonleikkurilla joka paikkaan pääse. Et katotaan miten tuo sementtijuttu toimii.
   Ja sit kun meil on sellanen bensakäyttönen siimaleikkuri mikä kans painaa paljon ni mä en sitä jaksa käyttää et jos olis pienempi jota jaksais ite käyttää ni ehkä ne reunukset pysyis siistimpänä. ;)

   Poista
  2. Niina, kirjapaketti tuli jo perille, mahtavaa. Hyvää viikonloppua!

   Poista
  3. Kiva! Toivottavasti saat siitä jotain vinkkejä! Hyvää viikonloppua myös sinulle!

   Poista