Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

maanantai 17. syyskuuta 2012

Tuoresuolatut sienet

Ostin Kotivinkki -lehden tänään ja siinä oli tällanen ohje. Ja pitihän sitten tätäkin kokeilla kun eilen noukkimani sienet olivat vielä ämpärissä. Tuoksu ainakin oli hyvä kun purkitin. Tilli ja valkosipuli tuoksuivat.


 Ohje:
500 g (n.2litraa) tuoreita kanttarelleja (suppilovahveroita)
4 valkosipulinkynttä
n. 15 mustaviinimarjanlehteä
4 tillinvartta kukintoineen
2 1/2 rkl karkeaa merisuolaa

Sienet puolitetaan, valkosipulinkynnet viipaloidaan, herukanlehdet huuhdotaan ja tillinvarret leikataan n. 5 cm palasiksi.
Kaikki yhdistetään kulhossa ja annetaan seistä 1-2 tuntia välillä sekoitellen. Suolan ansiosta sienistä irtoaa nestettä ja ne pehmenevät.
Lusikoi sienet ja niistä irronnut neste ja kaikki mausteet purkkiin. Rutista voi- tai leivinpaperista reilu pallo ja laita se purkkiin niin, että saat sienet painumaan tiiviimmin. Anna maustua jääkapissa 1-2 viikkoa.
Maista ja huuhtele tarvittaessa ylimääräinen suola pois kylmällä vedellä. Käytä sellaisenaan salaateissa, leivän päälla tai ruokien lisäkkeenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti