Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Kurjenrahkan kansallispuistossa

Mietin eilen että kumpaan menis, Turkuun keskiaikaisille markkinoille (joilla olen useasti jo käynytkin) tai sit Kurjenrahkaan samoilemaan. No toi Kurjenrahka voitti kun en ole siellä ennen ollutkaan ja jollei olis niin kuuma päivä siellä kuljeskella.
Valittiin sellanen 6 km:n reitti, Savonjärven kierros jonka voi kulkea lenkkareilla et ei ole vaaraa jalkojen kastua. Aikaa siihen on varattu 2,5 tuntia. Mutta meiltä meni 4 tuntia! Kun ei kiirettä ollut niin sai rauhassa kuljeskella ja katella ja nauttia eväitä kahteen kertaan. Monenlaisia muitakin reittejä sieltä löytyy, niinkin pitkä et vois vaikka yöpyä laavulla välillä.
Ja sit iso kuvapläjäys reissulta. Kuvista huomaa kans et miten erilaista maastoa välillä oli. (ja muistathan et kuvia klikkaamalla saat ne isommiksi)
Rahka sana tarkoittaa täälläpäin suota.Meidän matkan puolessa välissä oli Kurjenpesän luontotupa ja ulkona myös mahdollisuus paistaa makkaraa katetulla laavulla sekä matkan voi aloittaa myös täältä Kurjenpesältä, me aloitettiin Rantapihalta.Tällanen tämä reissu oli. Kuten kuvista huomasit maisemat vaihtuivat ja tuoksut samaten. Pitkospuut välillä niin kapeat ja suot märkiä ja kun tuli vastaan ihmisiä sai katsella että mihin vois väistää ettei kengät kastu.

2 kommenttia:

  1. Olipa ihani maisemia. Olen syksyllä tulossa Turkuun, joten pitää käydä Kurjenrahkallakin jos vain mahdollista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikaa tietenkin näihin reissuihin menee varsinkin kun jää vain ihailemaan maisemia niinkuin meillä kävi.

      Poista