Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

perjantai 13. kesäkuuta 2014

Köynnöstukia

Nämä köynnöstuet ovat meidän takapihalla.
Tässä alemmassa kuvassa kasvaa laikkuköynnöstä. Etupihallahan kasvaa myös ja on niin komea, tuuhea ja hyväkasvuinen et ostettiin joskus myös takapihalle. Ja lisäksi se on hyväntuoksuinen kukkiessaan.


Tässä sit on tuoksuköynnöskuusamaa, valkokukkaista, punaista meillä on talon toisessa päädyssä. Joka oli vanhentuessaan risuttunut alaosastaan ja leikkasin sen matalaksi ja nyt se taas rehevänä kasvaa siellä. Sekä tuoksuvat molemmat hyvälle. Tässä sit toiselta suunnalta kuvattuna. Näkyy sekä tuo etualalla oleva kuusama ja ihan takimmaisena laikkuköynnös. Tossa keskellä kasvaa piippuköynnös. Hidaskasvuinen kyllä on. Ton tuen keskeltä lähtee raput alas
 


Ja toisesta suunnasta kuvattuna. Takapihalla on isännän tekemä köynnöstuki vanhoista ruostuneista käytetyistä harjateräksistä. Viime vuonna siinä kasvoi ruusupapua mut nyt päätin laittaa siihen monivuotista kasvamaan ja valitsin kärhöjä.
 

Tällainen kärhö siinä kukkii toisella puolella.Parkkipaikan vierestä kuvattuna.Tässä pari kuvaa aikaisemmin postatusta lahopuutarharuukusta kukkineen. Taustalla luumupuut uusine "jalustoineen" 


4 kommenttia:

 1. Ihania köynnöksiä. meillekkin olen suunnitellut jotain istuttavani, mutten ole vielä ennättänyt. Toivottavasti tänäkesänä saisin laitettua, kun kasvamisessakin menee aikansa... olisivat sitten joskus edes jisoja. Onko tuo takapihan paikka sulla kuinka aurinkoinen/varjoinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamupäivästä puolivarjoinen ja jo päivän puolella porottaa aurinko ja iltapäivällä osittain talosta tulee varjoa.

   Poista
 2. ♥onpa ihanan näköinen puutarha kukkineen kaikkineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vielä ei ole täydellinen...tai mahtaako koskaan ollakkaan...

   Poista