Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

lauantai 31. toukokuuta 2014

Lahopuutarha ruukku

Isäntä purki meidän vanhan puutarhapöytäryhmän takapihalta joka oli tehty puolikkaista pölleistä niin tuli sit mieleen et olin nähnyt jossain... ehkä Keidas -ohjelmassa tehtävän lahopuutarhan. Eli tuollaisiin pölleihin tehtiin kolo ja  sinne kukkia kasvamaan. "Ruukku" sit lahoaa aikanaan ja siihen tulee sit kaikenlaisia öttiäisiä ja linnuillekin siten ruokaa.

Tällaset ne puutarhakalusteet olivat. Isäntä niitä jo purkamassa. Hän yks päivä sanoikin mulle et mun tarttis mennä jollekin mielikuvituksen madaltamiskurssille :). Sen verran mielikuvitus varmaan laukkaa varsinkin nyt näissä puutarhahommissa et aina keksii jotain uutta. Ja sit kun ne on sellasia et hän myös joutuu niihin osallistumaan. Ei silti mielelläänhän hän myös noita puutarhahommia tekee ja myös ideoikin. 


Tällanen se nyt on sit ilman kukkia. Kuvia kukkien kanssa otan sit myöhemmin kun ne alkaa kukkia.
 


Tällasenkin rakas isäntä joutu mulle vääntämään. Tää on tehty kottikärryn renkaasta, sellanenku sattu just menee rikki ja oli sellanen ilmalla täytettävä. Eli tässä on tämä renkaan sisäpuoli nyt ulospäin. Pohjalle siihen reiän kohtaan laitoin vain multasäkistä palasen et ei tätä sit paljoa siirrellä jollei pohjasta pidä kiinni. Puukolla kylkeen aaltokuviot ja sit kääntämään. Jossain olen nähnyt näitä tehtävän autonrenkaista. Kukkana tässä on joku lohikäärme kukka. Joku ihan uus kukka mulle ja ajattelin et outokukka outoon ruukkuun.Sit muutama sateinen kuva pihalta. 


Onhan tuo raparperinkukka ihan kivan näköinen tollasenaan. Kovasti se viittii noita kukkavarsia työntää vaikka just otin kaks alkua pois.
 


Näitä kesädaalioita ostin puutarhalta kans muutaman. Tää puutarha myy vain näitä kesäkukkia. Menin ihan listan kanssa johon olin kirjoittanut millasiin ruukkuihin tarviin kukkasia ja millaseen paikkaan ne tulee. Ja sit sen puutarhurin kanssa niitä valkattiin. Nopeammin se sujus kun hän oli mukana ehdottelemassa. 


Tää särkynyt sydän on kyllä kaunis. Joka vuosi TÄTÄKIN  ihailee.
Tällaseen hommaan isäntä oli ryhtynyt sinä aikana kun mä olin siellä puutarhalla. Tää rinne kasvoi kaikenlaista rikkaruohoa ja huono hoidettava kun piti aina sit siimaleikkurilla se siistiä. Tossa rinteen alapuolella kasvaa tota isotöyhtöangervoa, se on kyllä komias kasvi, iso, peittävä ja kaunis kukkiessaankin. MUTTA kovasti leviävä ja niitäkin on tossa rinteessä ja muuallakin ihan harmiksi asti. Mutta jospa tuo idea tohon rinteeseen sais ne pysymään pois. Kangas alla ja katetta päällä.
 

Ja muutama iso kivi sit vielä koristeeksi. Ja peukkuja et pysyiskin noin siistinä.


6 kommenttia:

 1. vautsi vau!
  on sulla kätevä mies :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ei olis näinkään paljoa pihalla tehty jollei hän olis auttanut.

   Poista
 2. Minunkaan mies ei hevillä puutarhahommiin näppejään sotke, mutta hyvä että edes jotain. Rinteestä tuli hieno. Mukavaa viikoloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hänestä hyvä apu noihin raskaisiin hommiin.

   Poista
 3. Hyvännäköinen rinne tuli!

  Blogissani olisi sinulle haste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minäpä käyn katsomassa millaisen haasteen olen saanut!

   Poista