Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Äitienpäivä pihahommissa

Kuten eilenkin meni päivä pihalla. Vähän pilvinen päivä on ollut mut kuitenkin jotenkin lämmin.
Nyt onkin ollut muutaman yönä jo plussan puolella. Kasvihuoneen mittari näytti et alimmillaan on käynyt viime yönä -5.6:ssa. Et sais jo kohta puoliin viedä noita taimia tuosta keittiön ikkunalta kasvariin näkymää pihalle haittaamasta.

On nyt kans vähän opettelua uuden kameran kanssa kun sain sellaisen isännältä. Tuossa on kääntyvä näyttö et ei aina tarvi sit mennä kontalleen maahan kun kuvailee esim. kukkia et riittää kun laittaa kameraa alemmas. Paljonhan siinä olis juttuja mitä tarttis opetella.Komposteja olen siirrellyt tänään ja eilen kompostista toiseen. Tyhjentänyt yhden et saan toisen siihen laitettua päällimmäiset roskat kasan alimmaiseksi maatumaan. Onhan siinä lapioimista mutta tulee siitä hyvää multaa. Turhaan niitä kaatopaikalle tms. paikkaan vie kun kierrättämällä saa hyvää multaa ilmaiseksi. Sekä myös ruokajätteet me kompostoidaan Biolanin lämpökompostorissa. Alla olevassa kuvassa on kompostorin tuotosta jonka vien kompostiin vielä jälkikäymään. Saa siellä kesän muhia vielä ja syksyllä tai keväällä levitän sen kasan kukkamaihin.Tällainenkin piha-allas on meillä ollut käyttämättömän varastossa ja ajateltiin ottaa se nyt kokeilukäyttöön. Tuossa etupihan terassin kulmalla se on nyt sit porissut ja lirissyt vai miksi tuota veden lorinaa sit sanois. 
 


Kivan mallinen tuo orvokin nuppu. Niinkuin olis ruusunnuppu. 
Ja uutta tukea vadelmille. Harjaterästä tuli nyt tohon, ennen siinä on ollut jonkun sortin narua ja siihen on ollut vaikea sitoa noita oksia. Jos näissä sit pysyis paremmin pystyssä. Tänä vuonna kyllä näyttää et vadelmia ei paljon tulis kun ei ole tota uutta kasvustoakaan paljoa. Sais kahteen paikkaa lisätä uutta puskaa kun niihin kohtiin ei ole kasvanut mitään.Tää penkkiryhmä saa nyt sit pitkän harkinnan jälkeen lähteä. Mietitään sit siihen jotain muuta. Aamupäivä aurinko tähän ei paista mut iltapäivän aurinko paistaakin sit jo kuumasti.
Tän kuvan laitoinkin tänään profiilikuvaksi facebookiin. Eka kuva jonka otin uudella kamerallani ja heti onnistui. Nämä alimmat kuvat onkin sit isäntä napannut bongausreissullaan.
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti