Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Puutarhassa heräillään

Tänään oli taas hieno ilma lenkkeillä aamutuimaan. Lähdin seitsemän maissa lenkille ja jalka kesti suht hyvin 3 km:n lenkin. Yhtään autoa ei tullut vastaan, kyllä oli kylässä hiljaista. Paitsi että linnut pitivät kovaa ääntä. Isäntä lähti kurkia kyttäämään. Itse en viitsinyt lähteä sille reissulle mukaan.
Näyttää tulevan tästäkin päivästä kaunis ja lämmin kuten on tässä nämä pari päivää olleetkin. Eilenkin oli ihan kesäisen lämmin päivä.

Lähin sit lenkin jälkeen kameran kanssa kiertelee pihaa.
Nämä krookukset ovat kukkineet jo jonkin aikaa ja nuo keltaiset vasta heräilevät. Särkynyt sydänkin näyttää jo elon merkkejä. Eilisen pihahommien "saalis" tarttis tänään silppurin läpi laittaa.
 
Nämä pikkunarsissit ovat olleet tässä jo kuukauden päivät ja hyvin kestivät yöpakkaset, jopa -10 astettakin oli yhtenä yönä.Nämä kaverukset ovat olleet vasta viikon päivät.Ja tämä kaveri on ilahduttanut meitä jo yli 9 vuotta! Tässä Lilli seisoo ns. harjauspaikassa. Karvat olenkin nyt jättänyt tähän penkin alle ja hyvin ovat kelvanneet linnuille pesien pehmikkeiksi.
 Mustaherukkakin heräilee.Samoin raparperi Ja kun oikein tarkkaan katsot näet pari nuppua tässäkin vuohenjuuressa.


Tuoksuköynnöskuusamassa on jo näin komiat lehden alut.Mahoniakin on selvinnyt talvesta hyvin.  Edellistalvi olikin kylmempi ja hiukan kärsikin siitä.Lilli mukana tarkastamassa kukkapenkkien heräilyä ;). Tämä kallionseinusta onkin aika varjoinen paikka, tää aamuaurinko tähän hetken paistaa ja sit ilta-aurinko. Tässä kasvaa kotkansiipisaniaisia ja kuunliljoja.
 

5 kommenttia:

 1. Täytyy varmaan Mirkan käskee teil ilmoittaa kun kurjet on taas tappelemas heidän tontin nurkil. Siellä niit ainakin ain on t:-P-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä isäntä niitä löysi, tai on käynyt niitä kyttäilemässä tos läheisellä pellolla aikaisemminkin.

   Poista
 2. Eilinen ja tämä päivä ovat olleet kyllä aivan ihanan keväiset ja lämpimät. Eipä usein pääsiäisenä istuskella pihamaalla t-paidassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sortsitkin olis tehnyt mieli laittaa jalkaan niin kuuma tuli pitkissä housuissakin.

   Poista
 3. ♥ Siellä on jo niin keväistä! Ihanaa, kun on saatu nauttia auringosta!

  VastaaPoista