Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

lauantai 5. huhtikuuta 2014

Luontopolku retkellä

Nyt kun tuo jalkakin on jo parempi niin lähettiin käymään taas Mietoistenlahden lintutornilla mut siinä matkalla poikettiin Vehmaalla Tummamäen luontopolulla josta luin retkipaikan sivuilta.

Hyvin tehty polku ja palvelee varmasti myös lähialueen asukkaita myös lenkkipolkuna. Vieraskirjan mukaan kävijöitä on ollut viikottain monia. Ihan ovat jotkut käyneet vain retkellä makkaraa paistelemassa. Kaksi hyvää nuotiopaikkaa siellä olikin. Tämä polku on tehty vanhan kivilouhimon ympäristöön ja toisessa taukokatoksessa oli kuviakin vanhoilta ajoilta kun tehtiin mm. hautakiviä. Toiminta loppui alueella -70 luvun alussa. Miksi.... se ei käynyt selville.

Tässä muutama kuva n. 3 km:n pituiselta polulta, tervetuloa mukaan!


Ei sentään noita isoja kiviä tarvinnut ottaa mukaan mutta jonkun pienemmän löysin jonka sit laitoin taskuuni.
 Tässä roikkuu se liaani ja aikaisempana olevassa kuvassa näkyikin se taukokatos jossa oli kuvia ja oli kuva myös tästä montusta jossa oli vettä vain vähän pohjalla ja syvä on kyllä monttu.


 On sit jostain syystä joskus viititty laittaa näitä kivilohkoja noinkin siististi. 


 Tämmöinenkin oli tuolla metsässä...mikähän tarkotus tälläkin on ollut, ehkä ilman vettä se on voinut palvella työmiehiä taukopaikkana. 
 Hyvin oli kyllä merkattu tää polku. Hyvin näkyivät nuo merkit noissa puissa.

 Ja tänne sit minäkin toivomuskiveni laitoin. Tässä on "varmaan suurin näkemäsi kompressori" kuten kyltissä vajan vieressä luki. Esim. kallioporat ovat toimineet tämän avulla.

Siinä tämä reissu. Jalka kesti hyvin. Makkaraa ei paistettu kun ei ollut makkaraa mukana eikä puitakaan, ne täytyy olla omasta takaa mukana. Teet ja kahvit nautittiin sit Mietoistenlahden lintutornilla. 

Käy ihmeessä katsomassa tuo retkipaikan sivu jos vaikka sieltä löytyisi jotain sinullekin sopivaa, läheltä omaa kotipaikkaasi.
2 kommenttia:

  1. ♥ Hieno tuo joutsenkuva! Varmasti ihania luontopaikkoja, minäkin olin tänään metsässä. Kyllä luonnossa on ihanaa liikkua!

    VastaaPoista
  2. Onhan siellä. Tänään taas oltiin lintuja bongailees.

    VastaaPoista