Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Lintuja, talventörröttäjiä

Hei taas pitkästä aikaa! Minäkin aloin taas päivittää tätä blogia oikein kunnon kuvasatsilla. Nää lintukuvat ovat isännän ottamia. Hän jaksaa istua ja tiirailla niitä. Meillä on pihalla pieni tiirailukoppikin, viime vuonnakin isäntä siellä istui ja kuvasi ruokinnalla käyviä lintuja. Tänä vuonna ei ole paljoa eri lajeja ruokinnalla käynyt. Iso määrä pikkuvarpusia ja keltasirkkuja on. Sit on muutama sinitiainen ja talitintti sekä yks kuusitiainen, pari närheä käy säännöllisesti (ovat vissiin viime kesäsiä kun ovat niin kleinejä) sekä pari mustarastasta, harakka ja käpytikka. Tuo kuva alempana tuosta punatulkusta on tallin takana olevasta lehtikuusesta, sitä ei tiedetä et kävikö se punatulkku myös ruokinnalla. Ei ainakaan huomattu. Ja nykyisinhän tää lintujen bongailu tuossa ruokinnalla ajoittuu vain viikonloppuun kun viikot ollaan töissä päivävuorossa. Viime talvena oltiinkin lomautuksella et silloin oli enemmän aikaa tiirailla niitä tinttejä.
Mukavaahan se bongailu on, varsinkin viime talvena kun niitä eri lajeja kävi niin monta. Nyt sais kyl käydä kans kun sain joululahjaksi kiikarit niin näkee paremmin tohon ruokinnalle, se kun ei ihan tossa ikkunan alla ole.

Monena vuonna olen myös osallistunut siihen Birdlifen pihabongaus tapahtumaan joka on juuri tänä viikonloppuna.


 Tää on hauska kuvasarja Lillistä. Alkoi puremaan tota oksaa tossa kaatuneessa puussa. Sit on sen näköinen ettei oikein hyvää ollutkaan!
11 kommenttia:

 1. Voi Lilli pikkuinen kun erehtyi puuta ruuaksi luulemaan. Eipä taida toiste erehtyä...
  Tosiaan hienot nuo lintukuvat ja talventörrötäjät merkkinä, jotta kasvu alkaa kun kevät koittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kiva kun jotain talventörröttäjiä jättää puutarhaan ettei kaikkia leikkaa.

   Poista
 2. Minäkin osallistuin lintubongaukseen. Tosiaan oli vähemmän lajeja kuin viime vuonna. Vai osasinkohan tunnistaa...

  Sinä oletkin ihan luontokuvaaja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. isäntä meillä noi lintukuvat ottaa. Hän jaksaa istua ja odottaa.

   Poista
 3. Ihanat kuvat, vallankin nuo hauvelista otetut. Mainiot ilmeet..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lillistä on välillä vaikea ottaa kuvia, heti alkaa tulemaan kohti kun itse pysähtyy ja varsinkin sit kun kyykistyy tai yrittää jotain ääntelehtiä et sais koiran katsomaan kameraan tms niin heti se Lilli luulee et kutsu kävi ja luokse tulee.

   Poista
 4. Hyviä kuvia ja Lillistä tosiaan oli hauska kuvasarja :)

  VastaaPoista