Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Kukkapenkin tekoa

Kyllä, olen tänään tehnyt kukkapenkkiä joka jäi viime syksynä vähän kesken. Meilläpäin kun ei lunta ole eikä maa ole jäässä niin noita kaivuuhommia oli ihan hyvä tehdä. Ja kun tänään ei satanutkaan muuten vain oli pilvistä niin oli oiva tilaisuus vähän puuhailla pihalla.


Tällainen se tuleva kukkapenkki oli kun syksyllä jäi kesken. Tossa keskellä on omenapuun runko jonka päällä on suosittu betonista (raparperi lehti muottina) tehty lintujen juoma/kylpyallas. Joka on nytkin vielä suosittu kun ei ole jäätynyt. Kylpemään on välillä ihan jonoakin. Ja oli kyl vesi sen näköistäkin tänään et on kylvetty. Piti sit vaihtaa uusi vesi. Et sit taas kelpaa juoda ja kylpeä.Ja tässä tän päiväsen työn jäljiltä. Vieläkin se jäi kesken kun siinä on niin paljon juuri et ne vaikeuttivat kaivuuhommia. Juuret ovat tosta kuusiaidasta sekä vanhoja omenapuun juuria. Ja tuo multa tuosta päältä pitäisi vielä kaivaa pois kun on niin täynnä noita leinikin juuria et "hävitän" mullan johonkin  muualle mistä niistä ei ole haittaa. Laitan pohjalle kangasta ja sen päälle sit puhdasta multaa.


Lähin sit vielä takapihalle tekee pienen muutoksen. Mulla on tuo kaivonrengas ollut kasvatuspaikkana esim. viime vuonna siinä kasvoi kesäkurpitsa. Nyt kun tuo kasvihuone tuli tohon vanhan kellarin paikalle niin halusin siirtää ton kaivonrenkaan lähemmäs kasvihuonetta niin tulis sit vähän enemmän tilaa tohon kun kaivonrengas siirtyy. Ja kuten kuvasta näkyy ehdin muutaman multalapiollisen jo heittää pois (tuo musta kasa) kun muistin et täytyyhän taas ottaa ennen ja jälkeen kuvia :) Tohon laatoituksen viereen se sit siirrettiin. Osan mullasta levitin tohon maahan vaan kun se oli vähän lontolla siitä kohtaa. Tuli nyt vähän enemmän tilaa siihen. 

Tänkin kukkapenkin vielä kuvasin kun mietin et pitäisköhän tuotakin vielä laajentaa. Katotaan jos huomenna olis vielä sateeton päivä niin voishan tuohon hommaan ryhtyäkkin vielä. Ton kukkapenkin oikeessa päädyssä kasvaa raparperi et sieltä päin sitä ei voi laajentaa.


 Sit vähän Lilliä kuvailin kun se nukku sohvalla kieli ulkona.Nämä seuraavat kuvat ovat siskoni luota kun teimme sinne tyttären kanssa viikonloppuna reissun. Ja kävin pikkuisännän kanssa kävelemässä jokirannassa kun muut olivat hevostelemassa. Tässä kuvassa on joku aika sitten majava vähän puuta nakertanut. 


 Kova oli kohina koskessa. 


 Vähän kauempana oli sit jo hiljaisempaa ja vaahdot lipuivat jo hiljalleen ohi.


 Sisko oli kivasti laittanut vanhan ikkunapokan kattoon kettingeillä roikkumaan ja valot sinne. Tässä kuvassa se ei kyl näytä niin hienolta mitä se oli livenä.


4 kommenttia:

 1. kiva kun sulla on tosta ikkunapokasta kuva kun mulla ei ole omassa blogissa vielä ....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vielä varmaan kerkiit ottaa kun sehän voi siel katos olla ikuisesti.

   Poista
 2. Hyvän näköiset muutokset puutarhassa. Onko jo suunnitelmia, mitä tulee kaivonrenkaan vanhalle paikalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla ettei mitään tuli siihen kaivonrenkaan paikalle. Ehkä vaan kumminkin nurmikkoa...ehkä... ei sitä koskaan tiedä kun sitäkin aikansa kattelee niin keksii sit jotain uutta siihen.

   Poista