Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Kuplalapaset vihdoin valmiina

Näin jossain fc:n ryhmässä kuvan tällasista kuplalapasista ja linkin ohjeeseen ja pitihän näitä sit itsekkin kokeilla. Lankavarastosta nappasin tumman harmaan ja punaisen kerän. Kivastihan nämäkin värit toisiinsa sopii. Tulee nuo kuplat kivasti esiin. Ja ei näitä niin vaan nopeesti kutonut. Pari kuplariviä kun olin saanut valmiiksi meinasin jo luovuttaa mut kyl siihen sit jokin rytmi tuli et sit vaan jatkoin. Ja kivathan näistä tulikin. Mut en kyl varmaan ihan heti ole aloittamassa toisia. Näitä ei kuulu pingottaa eikä höyryttää, kuplien kuuluu kuplia.Tästä linkistä  näkee monia erivärisiä kuplalapasia tai kuplaiset varret sukkiin sekä yksväriset kuplalapaset.Tästä alkaa sen kuplarivin teko. Ensin punaisella 4 riviä.Sit pudotetaan joka 4. silmukka tuon 4 riviä alaspäin.Ja vedetään tuon harmaan silmukan läpi kaikkien purettujen kerrosten lankojen kanssa sekä harmaan myös. 

Täällä ohje  näihin lapasiin.Lapasen kärki päätettiin silmukoiden joka oli minulle ihan uusi tapa. Googletin monenlaisia ohjeita ja  tämä  oli kaikkein selvin. Tällasetkin on tullut tehtyä telkkaria katellessa. Novitan Aloe Vera -langasta lyhytvartiset sukat. Ehkä vois talvella kokeilla töissäkin turvakengissä.


10 kommenttia:

 1. Onhan hienot lapaset, en ole tuollasia ennen nähnytkään.

  VastaaPoista
 2. Hihi, kudo minullekki tuollaiset lapaset, ihan sikahienot :)

  VastaaPoista
 3. Noi kuplat on seuraavt mitä aion kokeilla. katotaan miten ämmän käy :D

  VastaaPoista
 4. Ihanat..pakko joskus kokeilla..ihan nyt en ehi, mut älä hävitä tota sun kuvasarjaa täältä eikä ohjetta, että löydän sen sitten kun ehdin :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täältä ne löytyy. Laitan linkin missä oli ohje ettei tarvi purkaa jo neulottuja silmukoita. Just löysin sen et en ole kokeillut itse.
   http://lankapirtin.blogspot.fi/2013/10/vielakin-kuplii.html

   Poista
 5. Ihanat! Itselläkin ensimmäiset puikoilla. Mutta minua mietityttää tuo pudotuskerros. Itse pudotan silmukan, laitan puikon etukautta pohjavärin silmukkaan ja haen kaikkien lankajuoksujen takaa pohjavärin puikolle ja vedän läpi. Eli lankajuoksut "niputtuvat" nurjalle puolelle, eivät tule pohjavärin silmukan läpi lainkaan... Sinun pallosi ovat paljon kauniimmat ja säännöllisemmän muotoiset, mutta tämä minun versioni on tosi nopea. Pudotuskerroksessa ei kauaa nokka tuhise. Voi kun osaisin laittaa kuvia mukaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota sinunkin tapaasi voisi kokeilla, jos olisi helpompi. Tuo vei vähän enemmän aikaa ja vääntämistä oli.

   Poista