Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Ompelutöitä

Pitkän aikaa on toi sammutuspeite meillä makoillut kaapissa kun ei ole oikein paikkaa ollut ja mun on sit viel pitänyt tehdä sille päällinen. Yks päivä tuli oikeen isännän kans juttua et missä se meidän sammutuspeite mahtaa oikein ollakkaan. Ja hän sit vielä muistutti et kun siihen piti jonkun tehdä päällinen ennenkuin seinälle laitetaan.
Pitsinpala oli just sopiva tähän suojaan ja harmaaraitakangas on kankaasta jota jäi vähän yli kun tein nojatuolille joskus uuden päällisen. (siitä täällä  kuva) Ja valkoinen kangas on vanhaa lakanakangasta. Kukan ohjeen löysin Pellavasydämen blogista. Toi mun kukka on tehty 6x6 cm paloista. Vähän vaikeeta oli tehdä ja asetella niitä kauniiseen muotoon. Vähän vino tosta kukasta tuli... ja sit löysin tollasen perhosnapin ja se sopi siihen kivasti. Olkoon nyt tollai vaikkei se kyl ihan silmää miellytä.
Paikkaa ei vieläkään ole tälle sammutuspeitteelle. Toi missä se on niiin sattui toi ruuvi siinä seinässä olemaan. Siinä on joskus ollut kissankiipeilypuu ja ruuvi on siihen sit jäänyt. Ja niin on toi sammutuspeitekin. On sit ainakin näkyvällä paikkaa.


                                        Sammutuspeitteensuoja


 Sen reiän kohdalle tein ihan napinläven. 


Sit tein tällasen tyynynpäällisen vanhasta valokuvasta. Mietinnässä on ollut kauan tehdä jokin tällainen. Tuo kuva on isäni kotitalosta. Kuva on väärinpäin eli olisi pitänyt kääntää se kuva peilikuvaksi. Kohta mulla on sohva täynnä näitä valokuvatyynyjä! Tuli siitä kyllä kaunis. Tykkään ja olen tyytyväinen aikaansaannokseeni.


Pitsiä laitoin vähän koristeeksi ympärille niin ei sit ole niin valkoinen ja erottuu kuva taustastaan. Taustakangas on jotain vanhaa valkoista lakanaa. 


Ja tämä reuna on kans kiva näin ommeltuna. 
 

Ja sit piti Lillin heti hypätä sohvalle kun kuvasin näitä. Katsotaan miten kestää käyttöä tuo tyyny kuvineen.
 

Tässä kuvassa näkyy myös tuo nojatuoli sekä kaiuttimien johto lojuu maassa sikinsokin. Kun imuroin niin se johto tuli perässä enkä sit viittinyt enää sitä asentaa takaisin. 


 Tällaista kuvansiirtokalvoa löysin paikallisesta kirjakaupasta. Tai oikeestaan tätä piti tilata. Et jouduin odottelee melkein viikon ennenkuin sain kokeiltavaksi. Aika kallistakin tää oli. 5 kalvoa ja makso 24.90. Googlailemalla löysin jotain vastaavaa Clas Ohlsonilta ja puolet halvempaa. Seuraavaksi kun menen sinnepäin niin ostan sellaista kokeitavaksi.
Helppoahan toi oli. Tulostetaan kuva tolle kalvolle ja silitetään ilman höyryä ja kuumalla raudalla hiljalleen ja kovaa painaen kankaalle. Mä laitoin tyynyliinan lattialle ja tän kankaan sen liinan päälle ja sit silitin eli sillai voisin koko painollani "maata" sen raudan päällä. Sit varovasti kulmista irrottelemalla se valkoinen paperi pois. Jos kuva nousee paperin mukana niin uusi silitys sit vaan. Mulla ei noussut eli hyvin olin painanut. Ja kulmat myös leikkasin hiukan pyöreiksi ennen silitystä. Näin neuvottiin ettei sit kulmat ala nousemaan. Mut toin pitsin kiinnityskin ehkä auttais asiaa ettei kulmat nousis. 
 


Sit viel lopuksi kuva tollasesta ällötyksestä. Huiii en tykkää käärmeistä! Isäntä ton käärmeen bongas halkopinon päältä makoilemasta. Ja sai tollasen hyvän kuvan siitä.
 
 
 

3 kommenttia:

  1. Tulipa nätti päällys, nyt sen voi laittaa esille vaikka paraatipaikalle. Hienoja tyynyjä. Mietin jo lukiessani, että täytyy kysyä ohje miten tehdään. Pitääköhän poiketa C O:lle, harvoin muuten käyn siellä.

    VastaaPoista
  2. Tuo kuvansiirtokalvo on mielenkiintoinen, pitääpä laittaa Clas Olson -ostoslistalle minunkin.

    VastaaPoista