Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Huovutetut lapaset

Ainahan ostopäätöksen tekee lankojen värin suhteen miltä se kerä näyttää, millaisen värinen se on. Kuten tein tämän Joki-langankin suhteen.
Yleensä melkein aina haen langan pään sieltä sisältä ja jos on kirjavaa lankaa kuten tämä Joki on niin sitten ostan kaksi kerää ja kudon kummatkin lapaset/vanttuut omilta keriltään et tulis noin niinkuin samannäköiset. Joskus täytyy hiukan keriä lankaa et alkaisivat suunnilleen samoista kohtia sitä väriä. Tässä langassa piti keriä vähän enemmänkin kuin hiukan.
Ja tosiaan ostopäätöksen tein miltä lanka näytti ulospäin. Mutt olin yllättynyt että sitä päällilankaa olikin sit vain siinä kerän päällä eli tähän miesten kokoon melkein meni koko kerällinen. Hiukan jäi et ainakin peukalot saa kudottua melkein kokonaan ainakin. 
No ei tuo varmaan haittaa et tota keltaistakin noin paljon kumminkin tosta kerästä löyty ja toisesta tosiaan vielä enemmän. Ehkä olis pitänyt hiukan kaivella tota kerää kaupassa. Mut eipä tullut mieleen ja onhan se sit erinäköinen huovutettuna. Josta kyllä laitan kuvaa sit myöhemmin. 
Näitä on muuten kiva ja nopea kutoa. Isoilla puikoilla ja ei niin väliä jos virheitä tulee tai jää löysemmäksi nuo puikkojen välit kuten tossa kuvassakin näkyy jääneen. Kun huovuttaessa menee sit kaikki "piiloon"
Yhdet naisen kokoa olen just tässä tehnytkin ja ovat käteeni tosi kivat.
Novitan ohjeilla olen nämä tehnyt. Suosittelen jos et ole vielä tehnyt. Hyvin huopusivat koneessa. 40 asteessa tunnin verran parin pyyhkeen ja pesuaineen kera. Muovipussin laitoin sisälle kiinni hakaneuloilla. Voi huopua yhteen jollei pussia laita. Näin ainakin ohjeessa sanotaan.Tossukoita olen joskus tehnyt jo poistuneesta langasta, huopuva vai mikä sen nimi olikaan...Novitan lanka kumminkin. Esim täältä voi katsoa kuvaa töppösistä joita tein joku vuosi sitten. Enemmänkin niitä tuli tehtyä mut kaikista ei näköjään kuvia ollutkaan.

2 kommenttia: