Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Uusi köynnöstuki ja pelargonioita

Eilen oli taas pitkästä aikaa sateeton ja mukavan lämmin päivä. Hiukan tuli taas pihalla puuhasteltua ja vaan vain nautittua ilmasta terassilla istuen ja kutoen. Kahden viikon kesäloma alkoi. Elokuun lopussa pidän toiset kaks viikkoa. Nyt sai pätkiä loman kun tehdas on kaksi viikkoa vain kiinni tänä vuonna. 

Näitä pelakuita ostin kesäkuussa eurolla paikallisesta talouspörssistä. Olivat jo kukkineet siellä joten myivät pois halvalla. Ja minähän niitä ostin. Kohta mulla ei ole pihalla muuta kuin näitä pelakuita jos ne vielä säilyvät talven yli ja niistä sit saa taas taimia. Pelakuut ovat kyllä helppoja kukkia muuten. Eivät niin piittaa jos jää kastelematta, pikemminkin tykkäävät siitä ettei ole aina multa märkänä.

Tässä pöydällä kasvaa sekalainen kasa pelakuita ja jotain muutakin. Osa näistä pelakuista vasta aloittelee kukintaansa. Ovat talven säilyneistä pelakuista otettuja pistokkaita.

Sain tyttäreltä äitienpäivä lahjaksi rungollisen verenpisaran joka sitten kuivui melkein kokonaan sisällä kun ei voinut vielä ulos viedä kun oli kylmää. Mut sit vähän leikkelin sitä ja nyt taas kasvaa ja kukkii. Tänkin kun saisi säilymään ens vuoteen.
 Tän astian joudun aina sateen sattuessa nostamaan katoksen alle suojaan kun tässä ei ole pohjassa mitään reikää et pääsis ylimääräinen vesi valumaan pois. Eikä tänä kesänä se reikäkään auta kun siitä huolimatta jotkut ruukut lainehtivat vettä jollei niitä katoksen alle siirrä.
Ja pelakuu ei ilmeisesti myös tykkää siitä jos vettä tulee koko ajan niskaan. En tiedä...ei ole siitä kokemusta.Tämä diana on kaunis kasvi. Olis hieno ollut myös tässä ruukussa yksinäänkin. Tai olis laittanut kaksi niitä tähän.
 
 Pelakuun kukka on kyllä kaunis läheltä katsottuna.
 
Viime vuonna istutin näitä siemenistä kasvatettuja kuukausimansikan planttuja tähän. Tänä vuonna ne vasta ovat kasvaneet muhkeiksi reunuskasveiksi ja mansikkaakin tulee kovasti. 
 Isäntä teki tällasen terassin tohon varaston eteen. Nuo ruukut joudun vähän väliä siirtämään katoksen alle kun vettä alkaa tulla taivaalta. 
 


Seipäistä kehikko jokin aika sitten ostamalleni kärhölle.
Tää oli vähän erikoinen niin piti ostaa tohon kehikon viereen. Nimeltään tää on korpipaatsama. Lehdet ovat tollaset kivat pitkulaiset. Vähän vino se on kun puutarhalla oli siellä muiden joukossa mut kyllä se tosta on jo vähän suoristunut. Nyt näyttää kyl et runkokin olis vino...
 


Tässä muuten ei vielä ollut kaikki mun pelakuut ;)

4 kommenttia:

 1. Kauniita ovat kukat ja mansikoitakin vielä! Ai pelakuut on helppoja :), no kellä on ja kellä ei taitoa niiden kasvatukseen :) Mulla eivät kasva. Oon köijänny niitä sinne ja tänne ja just pienen kukan ovat just avaamassa. Vaan ei sitä tiedä jos niihin vielä ihastun. :)
  Alennusmyynnistä ostetut ovat kyllä kukkineet, kun jonkin aikaa lepäsivät.
  Enpä oo nähnyt korpipaatsamaa koskaan.

  VastaaPoista
 2. Pelakuut ovat kyllä kauniita kukkia ja minunkin suosiossani.

  Sinulle on tunnustus blogissani http://mummolatyyliin.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Upeita kesäkukkia, pelargonit vallankin. Nythän ne alkaa olla komeimmillaan.

  VastaaPoista