Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

tiistai 2. kesäkuuta 2015

Seiväsaita

Nyt kyl tulee aika harvakseeltaan tätä blogia päiviteltyä et sit kun päivittää niin tulis pitkä jono kuvia.Täytyy osa kuvista säästää toiselle päivälle.
Viime viikko olikin mulla ja isännällä viikon kesäloma. Meidän tehdas on kesällä vain kaksi viikkoa kokonaan kiinni et ne kenellä on enemmän kesälomaa ansaittuna niin saivat siirtää sen haluttuun kohtaan. Ja kyllä viime viikolla sainkin paljon aikaiseksi pihalla ja olikin hyvät ilmat. Ei ollut liian kuuma pihalla touhuta.
Sain hienon seiväsaidan koristamaan kasvihuoneelle vievien portaitten sivuun. Muutama seiväs vielä odottaa käyttöönottoa. Niillekin on jo paikka tiedossa. Tää kivipuro syntyikin vahingossa. Kun se oli valmis niin sit vast huomasin että kivipurohan se siinä.
 


Rinne näyttää viel paljaalta mut kovasti odottelen et se täyttyis niistä kasveista mitä siihen on istutettu.
 
Tän sepelin alla on kangasta estääkseen rikkaruohojen nousuta alhaalta. Tuossa takana hiukan näkyykin toista pensasta, keltaheisiangervo ja toinen punalehtinen. Ja rinteessä kaikenlaista paskaruohoa jota isäntä käy trimmerillä siistimässä. Tuo oksankarahka kuuluu jo naapurinpuolelle. Noiden pensaiden taakse suunnittelin toista tuollaista seiväsaitaa. Seipäät muuten ovat kuusta. Ja ovat jo vuosia vanhoja. Ovat odotelleet esille pääsyä.
 Maata möyhentäessä löytyi tällanen kiva kivi joka pääsi tuon kallion päälle ja sai nimen "mietintäkivi" Siinä on kyl ihan oikeesti mukava istua ja huom! silloin kun se on lämmin! 
 Näiden juuri istutettujen nauhusten paikalta toi mietintäkivi löytyi. Tää paikka on suurimmalta osaltaan puolivarjoinen. Tuossa nauhusten takana näkyy punalehtiruusun runko. 
 

 Lemmikit ovat levinneet meillä sinne sun tänne ja joissakin paikoissa sit saavatkin olla. Kauniita kyl ovat.Mahoniakin kukkii puolivarjossa jo kivasti. Ja muuten tuoksuu kyllä hyvälle.
 

Lillikin nuuskuttelee kevään tuoksuja.6 kommenttia:

 1. Ai että on hieno kivinen rinnepengerrys. Kaunista kun kukat vehreytyy. Voi kun saiskin jostain tuollasen ison kiven pihalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläpä noita kiviä on ollut omasta takaakin mut haettu myös noita pienempiä, lähinnä mun vanhempien tontilta.

   Poista
 2. Kivipuro sopii hienosti tuohon portaiden viereen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sopiikin. Vaikka menihän siinä aikaakin miettiessä et mitä siihen laittais.

   Poista