Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

sunnuntai 17. elokuuta 2014

Pitsiliinabetoniruukut

On tullut pitkä väli tän blogin päivitykseen. Eikä muutenkaan ole tullut kurkattua tälle puolelle ja muidenkaan blogeihin vaikka koneella olenkin käynyt. Tuli vietettyä kolmen viikon loma ja nyt sit viime viikko oli eka työviikko, iltavuorolla aloitettiin. 
Lomalla on niin mukavaa kun ei ole mitään kiirettä minnekkään eikä aikatauluja. Aamiaishetket venyy ulkona istuskella ja siellähän on hyvin nyt kesällä tarkentunut aamuisinkin. Päiväkahvit ja muut kahvitteluhetketkin voi viettää rauhassa ilman kellon kyttäämistä. Sehän sitä lomaa on! Sit tulee tehtyä esim. extempore reissuja joita kerkee suunnittelmaan aamiaistauolla.

Aloitanpa nyt tän blogin päivityksen tuollaisilla ruukuilla joita tein. Nuo nyt tuntuvat olevan tänä kesänä erilaisina versioina suosiossa. Niitä tehdään myös froteepyyhkeistä. Itse tein kirpparilta eurolla löytämistäni pitsiliinoista. Eivät ihan täydellisiä mutta kelpaavat. Nyt ne pääsivät plantagenilta alennuksella ostamieni pelargonioiden alle. Toivottavasti saan nuo pelakuut säilymään ensivuoteen, tää toinen varsinkin oli aika komea.


Kastelin nuo pitsiliinat ensin kuivabetoniin (meillä oli S100, jotkut suosittelee S30) ja sit noiden muoviämpärien päälle kuivumaan. 
Tuikku ja ulkokynttilä alustoina noita ruukkuja myös pidetään. Meillä ne pääsivät nyt ensitöikseen ruukunsuojiksi, ehkä sit syksyllä niihin vois laittaa ulkokynttilöitä. Ja katotaan miten kestävät ens vuoteen et täytyykö sit tehdä uudet.6 kommenttia:

 1. Niinpä ne lomat loppuu nyt useimmilta, onneksi itellä ovat vielä edessäpäin, koska aloitin työt vasta kesällä :)
  Kiva nähä noita liina-ideoita, on mennyt nuo jutut ihan ohitse :o
  Kiva idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porukka tuntuu tekevän noita jos minkänkinlaisia, jopa nukeista on tehty enkelipatsaita. Siis nukkekin ihan kokonaan sementillä sudittu.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kynttilöitä nois kans voi poltella, et jos olisivat korkeampia niin kivasti valo tulisi noista pitsin reiistä.

   Poista
 3. Tuntuvat tosiaan olevan suosittuja, niitä näkee moness blogissa ja muuallakin. Kestävätkö nuo hyvin vesisadetta ja kosteutta? Sen verran helppoja tehdä, että voisi kyllä kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suorassa vesisateessa nuo ruukut eivät ole olleet, vain kasteluvesi on kastellut ne ja vielä ovat pystyssä. Varastoon ajattelin ne talveksi viedä et varmistan sil taval et pysyisivät koossa.

   Poista