Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

sunnuntai 31. elokuuta 2014

Kesäkukkia joita laitan ensikesänäkin

Kesädaaliat eivät minulla kukkineet, eivät tehneet enää uusia nuppuja kasvattivat vaan lehtiään. Kesäkukkalannoitteella lannoitin kaikkia kesäkukkiani. Eli noita en enää osta. Enkä rusokkia. Jostain syystä ei kasvanut minulla niinkuin puutarhuri sen kertoi kasvavan. Jatkuvasti sai nyppiä kuihtuneita kukkia. Kuivuudesta ei kärsinyt, kastelin kyllä parikin kertaa päivässä kuumimpaan aikaan kun kasvoi amppelissa keskipäivän kuumuudessa, johon puutarhuri sen sanoi sopivan.

Tässä onkin kuva rusokista, vähän huono kuva mut oli kasvikin huono.Tämä siniviuhka on nätti, kukki koko ajan eikä tarvinnut nyppiä kuihtuneita kukkia. Tällaisia lisää ensi vuonna.
 


Sekä tällaisen dragonbegonian eli lohikäärmebegonian ostan kyllä toisenkin ensi vuonna. Tästä tuli iso niinkuin puutarhuri lupasikin ja kukki komeasti koko kesän ajan. Sekä kasvoi tollaisessa kottikärryjen renkaasta nurinpäin käännetyssä ruukussa. Et ei mikään isokaan ruukku ollut.
 


Sekä nämä karjalanneidot olivat mahtavia. Ensin nekin näytti vaan kasvattavat lehtiään mut sit niitä kukkia alkoi ilmestyä kuin sieniä sateella ja komeat ovat kuin mitkäkin. Olis vaan saaneet olla korkeammalla kun kukat ovat tuollaisia alaspäin roikkuvia et olis nähnyt ne paremmin mut näinkin ihan hyvä. Parissa ruukussa mulla oli näitä kyynelverenpisaroitakin. Hiukan myöhään nämä innostuiva kukkimaan. Varjossa kasvoivat, aamupäivän kasvoivat puolivarjossa. 
 Viime vuonna puutarhamessuilta ostamani japanin ihmekukatkin lähtivät tänä vuonna huonosti kasvamaan. Tänä vuonna tosin laitoin ruukkuun kaksi juurakkoa kun viimevuonna oli vain yks per ruukku. Mutta kivasti silti kukkivat nämäkin.
 

Nämä japaninihmekukan taimet kasvavat kasvihuoneessa. Nämä laitoin kasvamaan vasta joskus heinäkuun puolella siemenistä. Katsotaan mitä niistä ensivuonna tulee. Viileään varastoon ne sit talveksi suunnittelin vieväni. 
 


Nämä paprikan kuvat olen ottanut jo viikko sitten. Tänä vuonna nämä suippopaprikat kerkeevät sit punastumaankin. Viime vuonna laitoin sen verran myöhään siemenet multaan etteivät ehtineet vaihtaa väriään mut söimme niitä vihreinä ja olivatkin mehukkaita. Nämä siemenet otin ihan kaupan ramiropaprikoista. Hyvin itivät. Ja satoisia ovat.
Ja lopuksi vielä kuva pelargonian kukasta. Ostin muutaman pelakuun alennuspöydältä ja intoutuivat sit vielä kukkimaan. Näitä pelakuita ostan lisää ensi vuonna. Talvettanut olen näitäkin varastossa.
Kesäkukkana helppo. Ei vaadi kasteluakaan niin paljon kuin joku muu. Ja viihtyy paahteessa.
 

1 kommentti:

  1. Hyvä idea listata itselleen hyviä kesäkukkia. Begoniasukuiset ovat erinomaisia varjopaikan kukkia. Harmi, etten tänä kesänä saanut riippabegoniaa, joka on myös upea amppelissa vähän varjoisemmassa paikassa.
    Minun japaninihmekukkani on taas valtava puska, mutta laitoinkin isoon ruukkuun useamman "porkkanan". On kukkinut heinäkuun lopusta ihan jatkuvasti.

    VastaaPoista