Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Dahlian juurakko
Tuo dahlian juurakko jäi koko talveksi tuohon kassiin. Piti se peitellä sanomalehdillä ja nostaa se vähän ylemmäs eikä jättää varaston kylmälle betonilattialle. Nyt keväällä sen siinä sit näin ja ajattelin et kyllä se on siinä kylmää saanut eikä kasva joten en sit viittinyt nähdä vaivaa edes kokeillakseni lähteekö se kasvuun. Tänään sit kun siivosi varastoa meinatakseni heittää tän kompostiin niin sepä oli alkanut siellä varastossa lykkäämään uutta vartta, vaikka on ihan kuiva. Noh, pääsi se sit tänään multaan ja reippaasti vettä kuoppaan sekä kanankakkaakin purkista laitoin kaveriksi. Jospa se sit ehtisi vielä tänä kesänä sit kukkimaankin.
Samalla varaston siivouksella löysin myös vielä yhden pitkäksi venyneen pelargonian. Enpä sitäkään ollut huomannut sit ottaa kun muut pelargoniat sieltä toin uudelleen istutukseen ja ulos. Sekin on siellä sit kuivuutta kärsinyt kuukauden päivät. Leikkasin ja kastelin sen. Kyllä sekin vielä sit innostuu kasvamaan.


4 kommenttia:

 1. Jospa se innostus nyt kovaan kasvuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt on ainakin saanut paljon vettä taivaalta. Tähän perään vielä aurinko lämmittämään niin eiköhän innostu kasvuun.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Toivottavasti. Oli siinä niin isoja keltaisi kukkia viime vuonna et kiva olisi niitä katsella nytkin.

   Poista