Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

lauantai 7. helmikuuta 2015

Taas on kudottu sekä vessan uusi saippuateline

Joo, mä sanon kutomiseksi tätä sukkien yms tekemistä. Jotkut sanoo neulomiseksi. Meilläpäin täällä ilmeisesti tätä hommaa sanotaan kutomiseksi.Mut olen kyllä täällä blogissakin välillä kirjoittanut neulomisesta sekä taitaa tuolla sivussakin lukea et neulontaa. Varmaan ihan selvennykseksi muille, niille joille kudonta on kangaspuilla kudontaa.
Joku aika sitten mietin et mä en jätä yleensä kesken mun töitäni, et kudon ne loppuun ja päättelenkin saman tien. Välillä kun lukee noita facebookin eri neulomisryhmiä niin joskus joku siellä mainitsee että on iso kasa päättelemättömiä töitä korissa. Ja samanhenkisiä tuntuu olevan muitakin. No nyt sit olen liittynyt tähän "päättelemättömät" -ryhmään. Vaikka määrä ei ole suuri niin yhdet vanttuut ja yhdet sukat löytyy viimeistelemättöminä ja tänään aloitin jo uuden sukkaparin tekemistä.
Kovasti mieli tekisi kokeilla jonkun kirjotatyön aloittamista, lähinnä sukan tai vanttuun. Yhdet olen tehnyt ja ne oli varsinais-suomen maakuntalapaset jotka löytyy tästä  ja tästä toiset . Tein niitä aikoinaan kahdet, ekoista tuli liian pienet omaan käteen joten piti tehdä toiset. 

Ostin joku aika sitten tollasen ison kerän lankaa Prismasta, 450gr ja jotain 9 euroa se maksoi. Kudoin siitä sit  puolipatentilla tollasen kaulurin. Tuli siitä sit kans aika muhkea, taitaa mennä tyttärelle sekin kun en itse osaa pitääkkään noin muhkeita. Tykkäisin kyllä mut on se vaan jotenkin koko ajan tiellä kun käy kaupassa yms. Näin ilman takkia se tuntuu hyvälle mut sit takiin kanssa...äääh ;).


Sit oli vielä tällaista Novitan raitalankaa tallella kun joskus tein polveen asti ulottuvat sukat näistä. Ja aloitin silloin omista keristä molemmat sukat niin tulee sit raidatkin samalla lailla. Nyt laitin näihin sukkiin ruskeaa lankaa joukkoon raidoiksi. Yleensä kavennan joka kierroksella kärjen, nyt tein alun joka toinen kierros kunnes oli puikoilla jäljellä 6 silmukkaa kussakin niin sit kavensin joka kerros niin siitä tuli enemmän tollanen tiittipää. Mun jalan koko on 38 joten nää oli mulle hippasen isot et sain kuvausta varten hiukan keriä niitä tohon nilkkaan et näytti paremmalta toi kärkikavennus.
Hyvin nuo raidat asettu samalla lailla noissakin sukissa. Kantapäänkin tein ihan vain normaalisti en mitään vahvennettua neulosta. 


Nyt pitää esitellä myös mun uus saippuatelineeni. Mulla on noita palasaippuoita jonkin verran, olen niitä vähän niinkuin keräillyt. Joskus olen ottanut käyttöön siihen lavuaarin reunalle kun en ole löytänyt (tai siis sattunut silmään) kivaa saippuatelinettä. Ja tää on just kiva kun sen sai seinälle et ei vie sit tilaa lavuaarin reunalla pumppusaippuapullolta. Miks joihin esineisiin vaan jotenkin....rakastuu?? Tää on kyl sellanen. Tätä aina katson ihaillen kun pytyllä istun. :)2 kommenttia:

  1. Onpa kauniit sukat. Pidän tuosta raitasävystä, mutta sitä ei taida olla nykyisin tuotannossa. Ruskean kanssa se näyttää herkulliselta.
    Kutomisesta minäkin puhun, vaikka monet oikaisevat, että sukkia neulotaan.

    VastaaPoista
  2. Kauniit sukat! Saippuatelinekkin on hieno!

    VastaaPoista