Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Remonttia joulun alla

Ei kyllä ollut ihan tarkoitus ruveta tekemään näin joulun alla remonttia, vahinkohan se. 
Vesivahingosta se alkoi. Lokakuun lopulla yks viikonloppu aloin pesemään pyykkejä tarkoituksena viedä ne ulos kuivumaan kun oli luvattu pyykinkuivausilmaa. Olin lajitellut erilaisiin kasoihin pyykit koneen viereen ja putsannut nukkasihdin ja laittanut sen sit ilmeisesti huonosti kiinni kun noin kolmen vartin päästä ( istuin tässä koneella) poika tuli huoneestaan ja totesi et " miks vettä on lattialla". Tajusin heti et mikä vuotaa ja ne kasat siellä lattialla olivat sit olleet tulppana ettei vesi päässyt suoraan sinne viemäriin vaan kulkeutuivat eteisen ja meidän makuuhuoneen puolelle.
Me sit poikien kanssa pyyhkeillä kuivattiin lattiaa ja kun isäntä tuli kotiin niin hän alkoi repimään laminaattia pois. Siten sit nähtiin minne sitä vettä oli mennyt. Ja kuvia otettiin todisteeksi sit vakuutusyhtiöön. Myöhemmin viikolla olivat sit vakuutusyhtiön "mittaajat" mittaamassa kosteuspitoisuuden.
Tilanne on siis tällä hetkellä se että alkuperäinen lautalattia on revitty pois ja koolausten päälle on laitettu vanerin palat meille sillaksi et on helpompi kävellä ja kuivaimet yms puhaltavat yötä päivää. Loppuviikosta tulevat taas sit uudestaan mittaamaan et miten ovat paikat kuivuneet. Onneksi vahinko ei ollut kovin paha. Et ehkä tästä jouluksi saadaan vielä tavarat omille paikoilleen.


Näkymää keittiöstä päin. Tossa oikealla olevassa kulmassa olivat kaapit ovat nyt olohuoneessa.


Meillä on nyt olohuone aika ahdas kun siellä on noiden kaappien lisäksi myös sänky. Ja kaikkea muuta tavaraa. Noiden kaappien yläkaapit piti kans tyhjentää ja ottaa pois et saatiin kaapit mahtumaan olohuoneeseen oviaukosta.Ja nyt sit kun käytetään tilaisuus hyväksi ja jatketaan sit sitä remonttia itse. Eli myös tapetteja aloitettiin irrottaa makuuhuoneesta ja tuosta käytävältä. Sekä myös ne puolipaneelit.
 

Tällaisella ruiskulla on helppo kostuttaa tapetit. Vähän mäntysuopaa joukkoon vaan.


Tässä tää remonttimies on irrottamassa lattioita. 


Tämmosillä "silloilla" sit kävellään. Tässä kuvassa näkyy viel olevan vessan lattia ehjä mut sekin on nyt puoliksi irrotettu jo. Lisäksi meillä on ovien edessä muovit joissa on vetoketjut ettei sit pöly pääse kulkeutumaan huoneisiin. Tossa aluksi se oli tietenkin tärkeää kun oli villojen poistokin.Katonkin maalauksen isäntä sit myös aloitti. Olohuoneen, pikkueteisen ja vessan katto onkin jo aikaisemmin maalattu. Entinen väri oli siis mäntyinen.


Tässä vielä makuuhuonetta.


6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Onneks ei itse tarvi tehdä kaikkea. Vakuutusyhtiön remppamies laittaa nuo lattiat.

   Poista
 2. Vesivahinko ei ole koskaan kiva juttu, mutta nythän sivussa tulee muutakin uudistusta. Toivotan hyviä hermoja elää hetken remontin keskellä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä tulee sit samalla muutakin tehtyä. Ihme kyllä ei ole vielä hermot menneet vaikka tavaroita joutuu hakemaan sieltä sun täältä. Ja kulkemaan noista muoviovista.

   Poista
 3. Olisiko tässä tapauksessa ollut onni onnettomuudessa. Eli, kuten tuossa ylempänäkin kommentoitiin, vesivahingosta alkoi uudistukset, joita ei ehkä muuten olisi niin nopeasti tullut tehtyä.

  VastaaPoista
 4. Niinpä, ei tosiaan olisi tullut ainakaan näin laajasti tehtyä. Ehkä eteinen jossain vaiheessa ja sit myöhemmin makuuhuone. Nyt voikin jo makuuhuonetta maalailla.

  VastaaPoista