Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

perjantai 18. heinäkuuta 2014

Loman kunniaksi muutama pihakuva

Tänään oli viimeinen työpäivä ja sit alkaa kauan odotettu 3:n viikon loma!
Kävin nyt tässä illansuussa töistä tullessa vähän pihalla kuvailemassa kasvuja.


Kasvihuoneeseen kun menee niin on jo kurkku toivottamassa tervetulleeksi.
Ostin kasvariin automaattisen luukunavaajan niin ei niin tarvi heti aamusta huolehtia josko siellä jo liian kuumaa on et täytyy luukku ja ovi avata. Ovi nyt kumminkin täytyy avata muuten nousee niin korkeeksi lämpö siellä et ei ihan pelkkä yksi ikkuna tuuletukseen riitä.
 


Mut on se kurkku vaan kovin piikkinen. Ei viimevuotiset olleet tällaisia. Onkohan joku toinen lajike sit kyseessä mikä tekee kurkusta ensin näin piikkisen. Kokoakin on jo ns. kaupan kurkun kokoinen. Tää on ainut näin iso kurkku, muut ovat  niin pieniä et niistä ei viel osaa sanoa et tuleeko niistäkin piikkisiä. Et jos tän aikoo syödä niin kuoria kyllä pitää. Harmi jos ne on kaikki tällaisia niitä viimevuotisia oli ainakin kiva syödä kuorineen.
 


Nää paprikat on kasvatettu kaupan Ramiro -paprikan siemenistä. Viime vuonna kylvin myös mut aika myöhään ne laitin ja ne eivät ehtineet punertua mut vihreinä niitä sit syötiin. Toivottavasti nämä sit ehtivät saamaan väriä. Paljon niitä on kyl tulossa. Kovin on satoisa.Ja tässä on kans kaupan minipaprikoista otetun siemenen yhden taimen paprika alku. Saa nähdä tuleeko näistä niitä minikokoisia sit.
Tomaattejakaan en vielä ole saanut, kovastihan niitä on mut vielä kaikki vihreinä. Tylsää kun ei saa vielä satoa kasvihuoneesta....mut ton kurkunhan kyl vois kuorimisen jälkeen syödä....
 


Ja sit muutama pihakukkanen. Kuunliljan kukka on sikses kivan näkönen. 
 


5 kommenttia:

 1. Kauniita kukkia! Naapuri kasvattaa kurkkuja ja hänellä on myös ollut noita piikkikurkkuja. Piiki osittain katoaa, kun kokoa tulee lisää. Kuorimallahan sitä voi jo syödäkin! Komeita paprikoita!

  VastaaPoista
 2. Komea kurkku. Omassa tuotannossa lienee parasta laatu. Harvoin sitä kai kilotolkulla pienestä kasvarista satoa saa. Meillä on vasta ensimmäinen kasvarikesä menossa, joten ei ole kokemusta.

  VastaaPoista
 3. Meilläkin ollut kurkuissa piikkejä, mistä lie johtuu sitten. Kuorittavaksi joutui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ostinkiin eri merkkistä et ei pitäis nyt olla piikkejä.

   Poista