Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Mukava syyspäivä tänään

on ollut tosiaan. Aamulla käytiin puolukalla. Mulla poimuri ja ämpäri, isäntä tuli perässä kameran kanssa. Tässä lähimetsästä olen aina löytänyt marjat ja sienet. Nyt saaliina tuskin puoli litraa puolukoita ja nekin osittain raakoja. Joku on ehtinyt minua ennen noukkimaan (raakoja kyllä silloinkin) tai sitten niitä on ollut vähän muutenkin.

Lilli tässä mutustaa puolukoita. Vähän on happamia kuten tuosta toisesta kuvasta näkyy, mut silti on syötävä. Mustikoiden noukkimisessa on yleensä vähän kiirekin ettei Lilli ehdi samalle apajalle. 


 


Tällainen pönttökin tuosta metsästä löytyy. On siellä ollut iät ja ajat. Jos katsot tarkkaat niin huomaat et tuo pöntön suu on sydämen muotoinen!Kivan muotoinen sammal tuossa Lillin vieressä. On niinkuin valunut tuosta kalliolta.Ekaa kertaa huomasin tänkin puun vaikka monet monet kerrat ollaan tuosta kuljettu. Ihan on tuon naavan peitossa. 
Kova meteli kuului taivaalta ja jonkin aikaa piti tähyillä että tämä kurkiparvi ilmestyi. Siellä se taivaalla pyöri ja pyöri.Tää riippapelargoni on viimevuotisia. Sain kuin sainkin se kasvamaan vaikka hitaasti se aloitti. Toivottavasti säilyis ens kesäänkin.Tuollaisen pöytäryhmän ostin viikko sit Plantagenista 50%:n alennuksella. Sopii kyllä hyvin tuohon. Kasvihuone on tossa kuvasta heti oikealla. Vähän tuo rinne on vielä keskeneräinen. Sellasta rautaista pöytäryhmää olis tohon tehnyt mieli mut tuo saa nyt kelvata.
 

8 kommenttia:

 1. Teillä on puhdas ilma lähimetsässä, kun naavaa on noin paljon. Minä kun kävin sienessä, niin moottoritien pauhuna kuuluin koko ajna etäisenä. Metsikkö on kyllä muuten mukava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin olen kans kuullut et olis puhdas ilma kun on tota naavaa.

   Poista
 2. Hauskat ilmeet koirulilla, taisivat puolukat tosiaan olla vähän happamia. Minulla on ollut samanlainen kalusteryhmä etuterassilla jo useamman vuoden. Ostin sen aikanaan Hongkongin syysalesta, niinikään 50 %:n alennuksella. Keväisin öljyän puuosat ja hyvin on kestänyt. Kevyen näköinen ja menee pieneenkin tilaan tarvittaessa. Kurjet ovat parin päivän aikana kovasti pyörineet taivaalla ja sitten auran muodostettuaan lentäneet kohti etelää. Tuntuu todella syksyltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silti ne puolukat maistuvat Lillille vaik välillä ilmeistä päätellen näyttävät maistuvan happamille.

   Poista
 3. Lilli on söötti! Ihanaa naavaa.. Olisi mahtavaa nähdä kurkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lillistä on kyl välillä vaikea saada kuvia. Kun kyykistyy ja kohdistaa kameran häneen niihin alkaa heti tulla kohti.

   Poista
 4. Hyviä kuvia jälleen kerran :) Ihana Lilli..hänestä tulee meidän Niina koira mieleen, jos muistat sen Jämtlannin pystykorvan? :)

  VastaaPoista
 5. No muistan kyl sen teidän koiran nyt kun mainitsit. En muistanutkaan et nimi oli Niina.... Jöötissä on samat värit kun Jämtlantilaisessakin. Poskimerkit ja valjaskuvio. Ruotsalaisia rotuja kummatkin.

  VastaaPoista