Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

maanantai 13. toukokuuta 2013

Puutarha heräilee

Kyllä on taas puutarhassa perennat taas kasvaneet ja nuppuja tulollaan tulppaaneissa, narsisseissa.
On se kiva joka päivä käyskennellä pihalla ja katsoa miten perennat alkaa kasvamaan. Ja kukintoja tietenkin odotellessa. Vuohenjuuri ei vielä kuki kun jouduin sen siirtämään tässä keväällä etupihalta ja samalla jaoin sen. Mutta nuput ovat melkein viittä vaille et aukeevat.
Polvivammasena pihalla sit kuljeskelin tänäänkin. Eilen oli parempi päivä, sain jotain tehtyäkin, pikkuhiljaa kävellen. Senköhän takia toi polvi sit tänään taas vihoitteli...
Hauska juttu kävi kun olin ton kuopusteinin kanssa kaupassa eikä polvi vielä vihoitellut et rauhassa käyskentelin ja sit yhtäkkiä se vihlas tosi pahasti ja mun suustani pääsi " ai saatana!" Ja juuri meidän ohi meni autokärryn kanssa äiti n. 5v pojan kanssa. Poika alko heti äidilleen toistamaan tota sanaa ja kuulu sanovan (kovalla kirkkaalla äänellä) "toi täti sano saatana, äiti täti sano saatana kuulitko...olis voinu sanoa samperi mut se sano saatana" Kyllä nauratti! En sit viittinyt perään huudella puolustuksia.

Tulppaanin kukka, en kyl tiedä mikä tulppaani on mut aika matala.Rentukka alkaa kukkimaan, tää kasvaa puolivarjossa takapihan rinteessä eli vain aamupäivän paistaa aurinko. Tää tykkääkin olla puolivarjossa.  Viime vuonna tän tähän ostin ja näin jo lykkää kukkaa. Kiva juttu.Särkynyt sydänkin jo näin iso. Jos tarttis nimetä joku lempikukka pihalta niin tääkin se vois olla...joku kerta sit taas joku toinen...ruusu...pioni...kuunlilja... niitähän on monia lempikukkia!
 


Piti sit vielä ottaa mun kompostimullasta kuvaa! No täs kuvas se näyttää vaaleemmalta mitä se on. Mut kyl mä vaan hehkutan ton kompostien puolesta. Ihmettelen niitä jotka kärrää puutarhajätteensä jonnekin metsään esim. Kun niistä saa niin hyvää multaa puutarhaansa! 
 


6 kommenttia:

 1. Tuon kompostikommentin kanssa olen kanssasi tismalleen samaa mieltä. Mahtavaa ainesta, eikä maksa mitään.
  Meidän Ukkokulta sanoo kaikkia kukkia kirjovehkoiksi, kun ei tunnista kasveja. Sitähän voisi itsekin todeta, että lempikukkani on kaikki "kirjovehkat".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota valmista kompostia odottelee joka kevät yhtä innolla kuin kasvavia kasvejakin.

   Poista
 2. ♥ ihanasti siellä puutarha heräilee! Kiitos vielä ihanasta postista! ♥

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Piti ihan googlettaa kun en ole kuullut nimestä "villitulppaani" mut nimi kasvitieteellinen tulppaani on tutumpi. Ja jossain kuvassa oli samanlainen kun tuokin. Eli on sit varmaan sellanen.
   Kiitos tiedosta!

   Poista