Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

sunnuntai 24. helmikuuta 2019

Mummonmökin remonttia

Heippa pitkästä aikaa. Tätä kirjoittelen nyt kesällä ostetussa mökissä. Isäntä oli pitkään jotain sellaista paikkaa katsellut jossa vois suuremppaa tehdä projektimersulleen. Kotona .sillä on vain pieni autotalli. Mä sain sit siinä sivussa kauan haaveilemani mummonmökin. Haaveen jonka en uskonut koskaan toteutuvan.

Tän kuvan nappasin just tänään kun tultiin.
Tää mökki ulkorakennuksineen ostettiin purkukuntoisina. Eli ei ole valitusoikeutta mistään vioista. Katto oli vuotanut vasemmasta reunasta joten siitä isäntä aloitti remontin. Kaikki vanha pois ja peltikaton hän itse laitto tilalle.

Paljon on vielä tehtävää. Mut pikkuhiljaa tehdään miten aikaa on ja rahat riittää. Lainaa ei otettu muutakuin mökkiä ja sähköä varten. Ja kattokin on maksettu lainarahalla.
Tää paikka on lähellä omaa kotia. N.10km hiekkatietä. Et isäntä on monesti ehtinyt töiden jälkeen tänne, päivävuoroa kun tekee.




Mä olen sit touhuillut täällä sisällä. Tytär on välillä apuna kaiken seinän ja lattiamateriaalin poistossa. Tarkoitus säilyttää mahdollisimman paljon vanhaa. Remontoida perinteitä kunnioittaen ja välttäen muovimateriaaleja.

Mutta tämä tällä kertaa. Monet eivät varmaan viitsi/jaksa lukea pitkiä selostuksia. Ja itsekin tässä tällä puhelimella päivittelen et opettelemista tässäkin.
Mut lisää seuraavalla kerralla ja kuvia laitan sit enemmän.

2 kommenttia: