Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

tiistai 16. elokuuta 2016

Ompelutöitä

Taas on tullut vietettyä aikaa ompelukoneen vierellä. Nyt sai makuuhuoneen isommat "nojatyynyt" uudet päälliset. 
Tää valkoinen kangas on vanhaa lakanaa. Ja tuo kirjottu päällinen on kirpparilta ostettu pöytäliina jota on myös edellinen omistaja tuunaillut. Eli leikannut pienemmäksi ja ommellut siihen tollasen reunanauhan. Ja tästä tuli kyllä tosi kaunis tyynynpäällinen.

Nauhat ompelin tällä kertaa tonne sisäpuolelle. Näinhän ne myös joissakin vanhoissa tyynyliinoissa tehtiin. 
Lyhensin sänkymme helmalakanaa kun se roikkui vähän maassa ja mietin ensin et miten sen lyhennän. Mietin myös sitä vaihtoehtoa et vedän sauman sinne keskelle, ihan ronskisti vaan. Mut sit mietin et jos joskus halua käyttää tätä lakanaa johonkin muuhunkin niin  sit sitä ei voi mihinkään isompiin töihin käyttää jos keskellä on sauma. Joten sit päätin vetaista vain saumurilla sieltä helmasta osan pois. Ja tuo kuva tuossa alla on siitä ylimenevästä palasta josta sitten leikkasin tuon taitetun reunan ylläolevaan tyynyyni solmiamisnauhoiksi. Eikös ollut kätevää!! :)
 


Tähän tyynyyn sit tein päällisen joskus jostain ostamistani ehkä pyyheliinoiksi alunperin tarkoitetuista kankaista. Just oli passelit tähän tyynyyn. 


Helpoin tyynynpäällinen ikinä, ehkä. Kolmelta sivulta päällipuolelta sen ompelin.
 


Kiinnitykseen ompelin tarranauhan.


Kyl nyt taas kelpaa nojailla iltaisin ja lukea lehtiä. 

Lilliä jo vähän haukotuttaa tää kuvailu. Mut piti sit hänenkin kuvaan ängetä...haukottelemaan.Ostin jostain nettikaupasta uudet pussilakanta just ton tekstin perusteella. On vähän sellaset silkkimäisen tuntuset, hiukan on totutelemista noin ohuisiin lakanoihin. Pesuohjekin oli vain 40 asteeseen.
Sängynpääty oli ennen puunvärinen. Isäntä on sen joskus tehnyt. Uutta olen haaveillut mut muuttuhan se kivaksi kun maalasin sen vintage -kalkkimaalilla. Nyt suunnittelen sit vielä jotain tekstitarraa tohon keskelle.Tää on mun puoli sängystä ja tuo yöpöydän ovi ei mene ihan kiinni kun ne lehdet siellä ovat lappeellaan. Mut pystyynkään ne ei mahdu. Isännän pitäisi tuota hyllyä siirtää ylemmäs niin voi lehdet laittaa pystyyn niin sais oven kiinni. 
Nuo yöpöydät ostin jokin aika sitten facebookin kirppikseltä kympin kappalehintaan. Niissä oli kirsikanvärinen pinta muistaakseni ja maalattiin valkoisiksi. Et hyvät pöydät saatiin edullisesti. Kotimaista tuotantoa.
 


Tällainen naulakkohylly löytyy makkarin seinältä.

 

2 kommenttia: