Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

maanantai 16. toukokuuta 2016

Oravia

Olemme jokunen vuosi sitten tehneet (huoh...taas sana on monikossa...eli siis tänkin isäntä on tehnyt ja minä ehdottanut...tai sit molemmat olemme siitä keskustelleet...) oraville pöntön puuliiterin taakse. Kun tekivät aina pesän meidän talon ns. vintille eli tonne välikatolle. Siellä sit pitivät meteliä, lähinnä juoksentelivat ja nakertelivat. Joten isäntä sulki sen aukon mistä kulkivat sisälle ja rakensi pöntön ohjeiden mukaan. Todistettavasti siinä on pesitty nyt sit vasta toisen kerran.
Jonkin aikaa olemme nähneet pään pilkistävän aukosta ja tänään kun olin tyhjentämässä biojäteastiaa kompostoriin kuulin siitä liiterin katolta tepsuttelua. Menin katsomaan ja siellähän niitä oli. Ensin näin liiterin sisäpuolella kaksi.
Sitten menin liiterin taakse kattelemaan jonkun ajan kuluttua. Ja siellä sit oli nämä neljä tiilikaton alta kurkkimassa. 
 


Ja yksi kurkki pesästään. 
 


Vielä kahdesta vähän lähempää kuvaa. Hiljaa paikoillaan kykkivät. Kovin lähelle en viitsinyt mennä etten sit ihan pelästytä. Vastavaloonkin kuvattu et ei niin hyviä laadultaan...
 


Puutarhakierroksella kameran kanssa käytyäni kävin vielä kurkkimassa niin oli emä tässä talvirenkaiden päällä yhden poikasensa kanssa. 
 


Isäntä kun tuli töistä niin otti hänkin kameransa ja lähti katsomaan joko vielä niitä näkyisi. Silloin ne jo puussa kiipeilivät. Ja näin söpön kuvan sai yhdestä. 
 

1 kommentti: