Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

perjantai 28. maaliskuuta 2014

Taimia taimia

Taimetkin ovat jo kasvaneet, kohta olisi jo koulimisen aika.


Tässä alla olevassa kuvassa kasvaa kaupan suippopaprikasta otettuja siemeniä. Nämä istutin 3.3. Viime vuonna istutin ne vasta 23.4 eivätkä ehtineet punertua. Kovin satoisa oli kyllä, siksi istutin niitä sit tänä vuonnakin. Vihreinä niitä kyllä sit viime vuonna syötiin ja mehukkaita olivat. Tässä kuvassa kasvaa toisella puolella (nuo pienet) kuukausimansikkaa ja nuo isommat ovat kirsikkatomaatti Tiny Timiä. Nämä olen kylvänyt pari viikkoa sitten.
 


Tässä sit kasvaa pari laatua tomaattia, kirsikkaa myös. Nyt kokeilen näitä tummia tomaatteja, eli nämä ovat Black Cherryä ja Chocolate Chemj.Tässä on vielä toista lajia kuukausimansikkaa. Rugenia ja Mignonettea ostin. Viime vuonna kun laitoin niin eivät itäneet yksikään koko pussista ja nyt sit ostin varoks kaksi erilaista pussia. Mihin mahdan näiden taimimäärien kanssa joutua...Ja en tiedä mitä mahtoi mielessä liikkua kun kylvin nämä punarevonhännät... ei ilmeisesti mitään kun olin laittanut koko pussillisen tähän samaan astiaan! Nyt sit saa koulia varovaisella kädellä et jos muutaman edes sais "ehjänä" istutettua uuteen purkkiin.Pari pientä pelargonitainta ostin jokin aika sitten Plantagenissa käydessäni. Nämä ovat vasemmalta lukien Concoleur lace, tuoksuva ja toinen on Orange Fizz ja tuoksuva lukee myös lapussa.
 


Sit on myös tällainen kyynelverenpisara kasvamassa. Ongelmana on et pitäiskö nuo kukat nyppiä pois nyt kun se on vielä noin pieni.Viime vuonna aloitteilijana kylvin kaikki siemenet tavalliseen Kekkilän puutarhamultaan ja hyvin kasvoivat. Paitsi tosiaan ne kuukausimansikat. Ehkä niille oli liian ravinteikasta se multa heti alkuun. Nyt mulla on kylvö ja taimimultaa.
Nyt on sit taas keittiö vähän ahtaampi pari kuukautta kun on ylimääräinen pöytä ikkunan edessä taimilleni.

4 kommenttia:

 1. On siinä vähäksi aikaa koulimista. Huomasin, että taimet alkoivat kummasti vahvistua ja kasvaa koulimisen jälkeen. Kylvömulta ei varmaankaan pitkälle hentoja taimia ravitse.

  VastaaPoista
 2. Osan taimista saa sit taas lahjoittaa eteenpäin kun en montaa kumminkaan saa kasvariin mahtumaan.

  VastaaPoista
 3. Tupsahdin katsomaan millainen blogi sinulla on. Taimikasvatus on mielenkiintoista. Alussa ei välttämättä aina heti hoksaa, mitä kannattaa tehdä, mutta ajan mittaan taidot karttuu. Ihan hyviltähän nuo taimet näyttää, koulit vaan piakkoin omiin astioihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kokemus opettaa. Nyt en kylvänyt niin paljon tomaatteja ja paprikoita kun viime vuonna mutta silti niitäkin on yli oman tarpeen.

   Poista